Meteo. Revine canicula în mare parte a țării

Data publicării:
INDIA CANICULA MORTI

După temperaturile de vară din weekend-ul care s-a încheiat, vremea va continua să se încălzească pe parcursul zilei de luni în mai toate regiunile țării.

În Câmpia Română se vor atinge şi maxime de 35..36 de grade dar valorile termice vor trece de pragul unei zile de vară în mai toate regiunile. Cerul se va înnora după lăsarea serii în zonele vestice şi sud-vestice, unde din loc vor apărea ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va fi ceva mai alert în sud-vest şi la munte.

În Capitală, prima zi a noului an şcolar va sta sub semnul arşiţei. După o dimineaţă cu temperaturi plăcute, pe timpul după-amiezii se vor înregistra chiar şi 35 de grade Celsius la umbră. Vestea bună este că adierile vântului vor răcori uneori atmosfera, dar presiunea atmosferică va continua să scadă uşor.

Marți, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în vestul, centrul şi nordul ţării.

Sunt aşteptate averse cu tunete, fulgere şi, posibil, căderi de grindină, iar cantităţile de apă acumulate vor putea depăşi 25l/mp. În celelalte regiuni, astfel de fenomene vor fi prezente pe suprafeţe mici, însă nu vor lipsi rafalele puternice de vânt. Aria precipitaţiilor se va restrânge semnificativ spre mijlocul săptămânii, în timp ce temperaturile se vor apropia de cele normale pentru această perioadă şi nu vor mai depăşi 29 de grade Celsius.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri