Sari la conținut

Meteo. Stratul de zăpadă va ajunge la 35 de centimetri în București. Ce alte fenomene extreme urmează

ANM a publicat o prognoză meteo specială pentru municipiul București, pentru intervalul 22-24 martie, când în Capitală va fi cod portocaliu de ninsori și vânt, iar temperaturile vor ajunge la -5 grade Celsius. Meteorologii anunță că grosimea totală a stratului de zăpadă, când va înceta ninsoarea, va fi în medie de 25…35 centimetri.

zapada bucuresti iarna

FOTO: Shutterstock

22 martie 15:00 – 23 martie, ora 08

Vremea va fi în continuare mult mai rece decât în mod normal în ultima decadă a lunii martie. Spre seară va începe să ningă slab, dar cu precădere în a doua parte a nopții, ninsoarea va deveni abundentă, iar vântul se va intensifica, astfel încât rafalele vor atinge 45...50 km/h și temporar în jur de 55 km/h, viscolind zăpada și diminuând vizibilitatea, informează ANM.

Stratul de zăpadă depus peste cel deja existent va fi consistent, neuniform, cu grosimi, în medie, de 15…20 cm.

Temperatura va scădea treptat, astfel încât minima de vineri dimineață va fi de -5...-4 grade, iar intensificările vântului vor amplifica senzația de frig.

CITIȚI ȘI : Fenomen neobişnuit în România: ninsoarea portocalie

23 martie, ora 08:00 – 24 martie, ora 08:00

Vremea se va menține deosebit de rece. Va continua să ningă abundent în orele dimineții, când și vântul va avea intensificări cu rafale de 50...55 km/h, viscolind temporar ninsoarea și diminuând vizibilitatea.

Apoi, atât ninsoarea, cât și vântul, vor fi în diminuare ca intensitate, astfel încât seara ninsoarea va înceta, iar vântul nu va mai depăși 20…30 km/h.

Grosimea totală a stratului de zăpadă, când va înceta ninsoarea, va fi în medie de 25…35 cm.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 0 grade, dar intensificările de vânt din prima parte a zilei vor amplifica senzația de rece. Temperatura minimă de sâmbătă dimineața va fi de - 4...-2 grade.