Meteo. Temperaturi de 26 de grade în octombrie

Data publicării:
Autumn Colours Throughout The UK
FOTO: Gulliver/ Getty Images

De vineri seară, vremea schimbă foaia. Joi vor fi 26 de grade, vineri peste zi va fi chiar mai cald, dar în weekend se răceşte accentuat: vor fi şi cu 10 grade celsius mai puţin. Va ploua, pe rând, în toată ţara. Vântul se va intensifica chiar de joi.

De joi de la ora 15.00 şi până vineri dimineaţă, la ora 10.00, vântul va sufla din ce în ce mai tare în nord-vestul, centrul şi nordul ţării, cu viteze ce pot ajunge la 55km/h.

În schimb, la munte, la peste 1.800 m altitudine rafalele pot trece de 110km/h, mai ales în jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali. Totuși, joi  aduce vreme frumoasă în aproape toată ţara. Temperaturile maxime vor avea valori plăcute, ce vor trece de 25 de grade în sud.

După lăsarea serii, însă, aversele se vor înmulţi în Maramureş şi la munte, iar din loc în loc va ploua şi în vestul şi centrul ţării. În masivele estice se pot strânge cantităţi mai mari de apă.

În Bucureşti, atmosfera se va menţine plăcută pe parcursul zilei de joi. Temperaturile vor creşte treptat şi vor ajunge până la 23 de grade după-amiază. Vântul îşi va face simţită prezenţa, iar presiunea aerului va scădea sub cea confortabilă.

Vremea se va schimba semnificativ şi la munte. Ploile se vor înmulţi treptat dinspre masivele vestice şi nordice către restul zonei înalte a ţării. Vântul va fi foarte intens, mai ales pe creste. În plus, de vineri, temperaturile vor scădea rapid, iar la altitudini de peste 1500m vor duce la apariţia lapoviţei şi a ninsorilor. Fenomenele vor continua şi în weekend, mai ales în Carpaţii Meridionali şi Orientali.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri