Sari la conținut

METEO. Temperaturile vor creşte la valori anormale pentru această perioadă

Vremea va deveni tot mai frumoasă şi mai caldă, promit meteorologii. Temperaturile vor ajunge chiar la valori anormal de ridicate.

În orele următoare, doar prin sud-est vor mai fi câţiva nori, iar vântul va avea unele intensificări. În depresiuni se va forma ceaţă spre dimineaţă, iar minimele vor ajunge la 6 grade. În rest, cer senin şi temperaturi de până la 16 grade Celsius.

Până la finalul săptămânii, temperaturile vor fi într-o creştere constantă.

De joi, maximele vor trece de 30 de grade, iar sâmbătă vor atinge pragul caniculei în Oltenia. În ceea ce priveşte ploile, acestea vor fi izolate şi vor apărea mai ales noaptea, la început în regiunile estice, apoi în weekend, prin cele vestice şi centrale.

În Bucureşti vor dispărea condiţiile de averse, iar norii vor fi doar de vreme bună. Temperaturile vor urca de la 13 grade în zori, la 26 de grade după-amiază. Presiunea aerului va rămâne la valori confortabile.

Prognoza pe regiuni până în 10 septembrie

BANAT

La începutul intervalului, valorile de temperatură vor fi în jurul celor normale pentru această perioadă din an, astfel că media maximelor va fi de 27...29 de grade, iar a minimelor de 12...15 grade. Din data de 31 august, vremea va deveni călduroasă, cu temperaturi maxime de 30...32 de grade și minime de 14....17 grade, în medie regională. Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate variații termice nesemnificative, valorile caracterizând o vreme în general caldă, local chiar călduroasă. Probabilitatea pentru ploi locale va fi în creștere după data de 5 septembrie și în special în ultimele zile ale intervalului de referință când vor fi și condiții pentru cantități de apă mai însemnate.

CRIŞANA

În primele zile ale intervalului, valorile de temperatură vor fi în jurul celor normale pentru această perioadă din an, astfel că media maximelor va fi de 26...28 de grade, iar a minimelor de 11...14 grade. Din data de 31 august, vremea va deveni călduroasă, cu temperaturi diurne în jurul a 30 de grade și nocturne de 13...16 grade, în medie regională. Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate variații mici în evoluția regimul termic, vremea menținându-se în general caldă. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere după data de 5 septembrie și cu precădere în ultimele zile ale intervalului de referință când sunt estimate și condiții pentru cantități de apă mai însemnate.

TRANSILVANIA

La începutul intervalului, valorile de temperatură vor fi mult mai scăzute decât cele înregistrate în precedentele zile, astfel că media maximelor va fi de 23...27 de grade, iar a minimelor de 8...11 grade. Din data de 31 august, vremea va deveni caldă, cu temperaturi maxime de 27...30 de grade și minime de 10....14 grade, în medie regională. Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate variații relativ mici în evoluția regimului termic, acesta urmând a caracteriza o vreme în general caldă, local chiar călduroasă în vestul și sud-vestul regiunii. Probabilitatea pentru ploi locale va fi în creștere după data de 5 septembrie și în special în ultimele zile ale intervalului de referință când sunt estimate condiții pentru cantități de apă mai însemnate.

MARAMUREŞ

Valorile de temperatură ce urmează a se înregistra la începutul intervalului vor fi mult mai scăzute decât cele din precedentele zile, astfel că media maximelor va fi de 25...26 de grade, iar a minimelor de 10...13 grade. Din data de 31 august, vremea va deveni treptat călduroasă, cu temperaturi maxime în jurul a 30 de grade și minime de 12...14 grade, în medie regională. Pentru cea de-a doua săptămână estimările nu indică variații importante în evoluția regimului termic, urmând a predomina o vreme caldă. Probabilitatea pentru ploi locale va fi în creștere după data de 5 septembrie și în special în ultimele zile ale intervalului de referință când sunt estimate condiții pentru cantități de apă mai însemnate.

MOLDOVA

Intervalul de prognoză va debuta cu un regim termic caracterizat de valori mult mai scăzute decât în precedentele zile, dar apropiate de cele normale pentru această perioadă din an, astfel că media maximelor va fi de 22...26 de grade, iar a minimelor de 10...13 grade. Din data de 31 august, vremea se va încălzi din nou, fiind de așteptat temperaturi maxime de 27...30 de grade și minime de 12...14 grade, în medie regională. Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate variații mici în evoluția regimul termic, vremea menținându-se în general caldă. Probabilitatea pentru ploi locale va fi în creștere după data de 5 septembrie și în special în ultimele zile ale intervalului de referință.

DOBROGEA

În perioada 29-31 august valorile de temperatură vor fi în scădere, dar vor deveni apropiate de cele climatologic specifice sfârșitului verii, cu maxime de 23...25 de grade și minime de 13...16 grade, în medie regională. Din data de 1 septembrie, vremea se va încălzi treptat, fiind de așteptat temperaturi medii diurne de 25...28 de grade și nocturne de 15...17 grade. Conform estimărilor, în cea de-a doua săptămână de prognoză vor fi variații relativ mici ale regimului termic, vremea menținându-se în general caldă. La începutul intervalului de referință, local vor fi fenomene asociate instabilității atmosferice. Probabilitatea pentru ploi va fi din nou în creștere în special după data de 6 septembrie.

MUNTENIA

Dată fiind continuarea scăderii valorilor de temperatură, perioada 29-31 august va fi caracterizată de un regim termic apropiat de cel normal pentru sfârșitul verii, cu maxime de 25...28 de grade și minime de 11...14 grade, în medie regională. Din data de 1 septembrie, vremea se va încălzi din nou, fiind de așteptat temperaturi medii diurne de 28...31 de grade și nocturne de 12...14 grade. Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate variații relativ mici ale regimului termic, vremea menținându-se caldă, local chiar călduroasă la câmpie. La începutul intervalului de referință, local vor fi fenomene asociate instabilității atmosferice. Probabilitatea pentru ploi va fi din nou în creștere după data de 6 septembrie.

OLTENIA

Începând din 29 august, scăderea de temperatură va fi apreciabilă, astfel că pentru câteva zile (29-31 august) valorile se vor apropia de cele climatologic specifice perioadei, cu maxime de 25...28 de grade și minime de 12...14 grade, în medie regională. Din data de 1 septembrie, vremea va deveni local călduroasă, fiind de așteptat temperaturi medii diurne de 29...31 de grade și nocturne de 13...16 grade. Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate variații relativ mici ale regimului termic, vremea menținându-se caldă, local chiar călduroasă la câmpie. La începutul intervalului de referință, local vor fi fenomene asociate instabilității atmosferice. Probabilitatea pentru ploi va fi din nou în creștere după data de 6 septembrie.

LA MUNTE

Intervalul de prognoză va debuta cu un regim termic caracterizat de valori mult mai scăzute decât în precedentele zile, dar apropiate de cele normale pentru această perioadă din an, astfel că media maximelor va fi de 15...18 grade, iar a minimelor de 6...9 grade. Din data de 31 august, vremea se va încălzi din nou, fiind de așteptat temperaturi maxime de 17...20 de grade și minime de 8...12 grade, în medie. Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate variații mici în regimul termic, vremea menținându-se în general caldă. La începutul intervalului vor fi averse locale, iar probabilitatea pentru ploi va fi din nou în creștere după data de 4 septembrie și în special în ultimele zile ale perioadei de referință.