Sari la conținut

Meteo. Toamnă cu temperaturi de vară. Se anunță 27 de grade

Vremea va fi plăcută în mare parte a țării sâmbătă și duminică. Ploi slabe izolat vor fi în Carpații Orientali.

vreme meteo soare toamna bucuresti dambovita

FOTO: shutterstock

Locuitorii Capitalei se vor putea bucura de o zi superbă. Pe timpul după-amiezii, valorile de temperatură vor urca până la 22 de grade Celsius, iar vântul nu îşi va face prea mult simţită prezenţa. Presiunea aerului se va situa la un nivel uşor mai ridicat decât cel obişnuit.

De o vreme destul de prietenoasă vor avea parte şi cei aflaţi la munte. Unele înnorări vor fi prin Carpaţii Orientali, dar ploi slabe vor veni cu totul izolat. Cerul va rămâne mai mult senin în restul masivelor şi vor atinge chiar şi 17 grade Celsius la Stâna de Vale. Răbufniri ale vântului mai sunt aşteptate în special pe creste.

Orele nopţii vor mai aduce înnorări în nord-estul teritoriului şi la munte, însă şansele de precipitaţii vor fi foarte mici. În zonele joase de relief, mai ales din interiorul arcului carpatic, precum şi în Lunca Dunarii, pe arii restrânse, se va semnala ceaţă . Minimele se vor situa între 2 şi 12 grade Celsius, cu cele mai coborâte valori în depresiunile intramontane.

În a doua jumătatea a weekendului, soarele se va arăta în mare parte din ţară, motiv pentru care temperaturile vor trece frecvent de 15 grade Celsius. În Oltenia, maximele vor atinge chiar şi pragul unei zile de vară, adică 25 de grade. Unele intensificări ale vântului vor mai fi în Moldova, Dobrogea şi la altitudini foarte mari.

Aspectul vremii nu se va modifica semnificativ în perioada ce urmează.

Câţiva nori rătăciţi îşi vor mai face apariţia prin regiunile nordice şi estice, în timp ce noaptea vor creşte condiţiile de ceaţă în spaţiul intracarpatic. Temperaturile se vor păstra anormal de ridicate pentru această perioadă, dar cel mai cald va fi în cursul zilei de marţi, când acestea se vor situa între 19 şi 27 de grade Celsius.

Pe aceeași temă