Meteo. Unde va mai ninge în zilele următoare

Data actualizării: Data publicării:
170106__VREMEA_IARNA_ZAPADA_BUCURESTI_30_INQUAM_Octav_Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Precipitaţiile vor lua o pauză mâine, dar vor reveni în forţă până la mijlocul săptămânii. Meteorologii au emis o avertizare cod galben de vânt până duminică la ora 14:00 pentru judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea.

Astăzi, înnorările vor fi accentuate în cea mai mare parte a ţării, însă ninsorile şi lapoviţa îşi vor face simţită prezenţa cu precădere în regiunile sudice şi sud-estice. La malul mării, răbufnirile vântului vor ieşi destul de mult în evidenţă, cu viteze ce vor depăşi frecvent 65km/h. În ceea ce priveşte temperaturile, acestea vor fi normale pentru această perioadă şi se vor situa între minus 1 grad în estul Transilvaniei şi 7 grade în Dealurile de Vest.

Locuitorii Capitalei vor avea parte de o vreme închisă şi trecător va ninge slab sau va fi lapoviţă. Mercurul din termometre se va opri la 4 grade Celsius, dar vântul va accentua senzaţia de frig din când în când. Presiunea aerului sa va situa la un nivel ceva mai mic decât cel confortabil.

Atmosfera va fi liniştită mâine în aproape toată zona de munte. Câţiva fulgi de zăpadă vor cădea prin Carpaţii Meridionali şi Carpaţii Orientali, în timp ce adierile vântului nu vor deranja foarte mult. Ninsorile mai serioase vor veni abia la în prima jumătate a săptămânii viitoare, în special în Munţi Banatului şi în Carpaţii Meridionali.

Vremea se va îmbunătăţi semnificativ ca aspect în cursul zile de mâine. În schimb, de marţi, precipitaţiile îşi vor face din nou apariţia în vest şi sud-vest, dar miercuri vor cuprinde mare parte din ţară. Va ninge spaţiul montan, va fi lapoviţă în zonele deluroase, iar la câmpie vor predomina ploile. Prin urmare, valorile de temperatură se vor păstra apropiate cele obişnuite pentru prima jumătate a lunii februarie şi nu vor mai trece de 8..9 grade Celsius.

Citiți și: Accident în lanț din cauza viscolului, în Dobrogea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri