Sari la conținut

Meteo. Urmează cea mai geroasă noapte. Când se va încălzi vremea

Joi va fi singura zi frumoasă din această săptămână. Cu toate acestea, temperaturile vor fi foarte scăzute şi vor reuşi să ajungă la minus 2 grade doar prin sud-vest. Tot acolo, norii se vor aduna din orele serii şi vor aduce ninsori slabe care se vor extinde în tot sudul ţării.

viscol, ger frig zapada bucuresti ninsoare

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Chiar şi după ieşirea din vigoare a avertizărilor de ger, temperaturile vor continua să fie mult mai mici faţă de cele potrivite la începutul primăverii. Vineri şi sâmbătă noaptea, vor fi minime de până la minus 20 de grade Celsius în nord-estul ţării. În schimb, în nord-vest, ziua se vor atinge 5..6 grade cu plus în acest weekend. Înnorările vor deveni persistente şi vor cădea ploi, lapoviţă şi ninsori în majoritatea zonelor, slabe cantitativ şi care vor favoriza apariţia poleiului.

CITIȚI ȘI: Val de ger în toată ţara: Avertizarea de vreme rea se prelungește până vineri seară

Locuitorii Capitalei vor avea de suportat o noapte foarte geroasă, cu minime de până la minus 20 de grade, iar peste zi, soarele va reuşi să urce mercurul în termometre numai până la minus 6 grade Celsius. Apoi, în cursul nopţii, va fi din nou extrem de frig şi va începe să ningă slab.

Vineri se va depune un strat nou de zăpadă de până la 5 cm, iar gerul nu va conteni. De sâmbătă, însă, temperaturile vor începe să mai câştige câteva grade, dar vremea va fi închisă. Vor fi condiţii de precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă sau ninsoare şi va exista riscul de a se depune polei.