Sari la conținut

METEO. Vin ploile, dar vremea rămâne toridă

În a doua zi de weekend, ploile cu tunete şi fulgere vor afecta aproape jumătate din ţară, iar cantităţile de apă acumulate vor putea fi ceva mai însemnate.

Autumn Colours Throughout The UK

FOTO: Getty Images

Prin vestul, nordul şi centrul teritoriului, orele nopţii vor aduce înnorări trecătoare, dar şansele de precipitaţii vor rămâne extrem de mici. Cerul va fi mai mult senin în rest şi doar pe suprafeţe mici va putea apărea ceaţa, mai ales odată cu apropierea răsăritului. Minimele vor porni de la 7 grade în depresiunile intramontane şi 22 de grade în Dealurile Banatului.

Pe timpul zilei, atmosfera va fi de-a dreptul toridă în zona Câmpiei Române. Acolo se vor putea înregistra şi 35 de grade Celsius, însă maxime de peste 25 de grade vor fi în cea mai mare parte a ţării. După-amiaza, gradul de instabilitate atmosferică se va accentua în vest, în centru şi în nord, unde vor apărea aversele cu tunete, fulgere şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 20l/mp şi vor fi condiţii de grindină.

La începtul săptămânii viitoare, temperaturile vor marca o scădere în interiorul arcului carpatic, dar precipitaţiile vor lua o scurtă pauză. De marţi, în schimb, ploile însoţite de fenomene electrice vor cuprinde nordul, nord-estul şi centrul teritoriului, iar miercuri îşi vor face apariţia local şi în celelalte regiuni. Treptat, răcorirea vremii se face resimţită şi prin sud-est, însă maximele vor continua să atingă şi chiar să treacă uşor de 30 de grade Celsius.