Sari la conținut

METEO. Vreme schimbătoare în următoarele zile. Unde va ploua cel mai mult

Meteorologii anunţă o săptămână cu vreme capricioasă. Chiar dacă temperaturile sunt în creștere, se vor înregistra ploi aproape în fiecare zi. Este posibil să cadă și grindină în unele zone, avertizează ANM.

ploi ploaie vant vreme urata

Foto: Shutterstock

În cursul nopţii, averse cu tunete şi fulgere vor fi prezente în special în regiunile vestice şi sud-vestice, unde pe suptafeţe mici se pot aduna cantităţi importante de apă. Vântul va fi intens în zonele în care va ploua, dar şi prin Dobrogea.

Mâine, aversele se vor înmulţi şi se vor intensifica spre seară. Conform atenţionării cod galben, cantităţile de apă pot ajunge chiar şi la 60 l/mp în Oltenia, în vestul şi nordul Munteniei, în Transilvania şi Maramureş, precum şi în zona montană din vest. Temperaturile vor atinge 28 de grade Celsius în sudul Munteniei.

Nu scăpăm de capriciile vremii, cel puţin până în prag de weekend.

Aversele şi descărcările electrice vor fi frecvente miercuri în vest, nord, nord-est şi centru, joi în special în nord-vest şi la munte, iar vineri, în jumătatea de nord. Local, va ploua şi în restul ţării, iar izolat va apărea grindina. Temperaturile se vor menţine ridicate mai ales în sudul ţării.

În Bucureşti, vor fi condiţii să plouă slab la noapte. Aversele cu tunete, fulgere şi rafale vor reveni mâine după-amiază, dar temperaturile vor creşte până la 28 de grade Celsius. Ploi vor apărea trecător în fiecare zi şi vor fi însoţite de descărcări electrice şi de intensificări ale vântului.

La munte urmează o zi furtunoasă. Va ploua torenţial, vor fi frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină, Iar din orele serii, în Carpaţii Meridionali şi Occidentali se vor acumula 60 de litri de apă/mp. Înnorări temporare şi averse vor mai fi şi în perioada următoare în majoritatea masivelor, iar temperaturile vor creşte uşor.

La malul mării vor mai fi doar două zile potrivite pentru plimbarea sau stat la soare. Temperaturile vor fi în creştere uşoară, iar marţi vor reuşi să treacă de 19 grade Celsius. Apoi, din orele serii, voe apărea şi acolo aversele însoţite de vânt şi de descărcări electrice.

Pe aceeași temă