Meteorologii ANM au emis coduri galbene de furtuni pentru mare parte din țară

Data actualizării: Data publicării:
furtuna

Meteorologii au emis două atenţionări cod galben de furtuni. Prima atenţionare va fi în vigoare de la ora 21.00, până sâmbătă dimineața, la ora 9.00 şi vizează jumătatea de vest a ţării. A doua atenţionare cod galben va fi în vigoare de sâmbătă dimineaţă, de la ora 09.00, până la ora 21.00 şi vizează nordul, centrul, estul şi sud-estul ţării. Vor fi averse, descărcări electrice, vânt intens şi grindină. Cantitățile de apă vor depăși, pe arii restrânse 70 l/mp, iar riscul de inundaţii se menţine ridicat.

Vremea va fi călduroasă în regiunile sudice şi în cele sud-estice. Temperaturile vor ajunge la 34 de grade Celsius doar în sudul Olteniei. Pe parcursul zilei, vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în nordul, în centrul şi în estul ţării, iar noaptea, fenomenele se vor muta în regiunile vestice, sud-vestice şi centrale. Pe spaţii mici, cantităţile de apă vor fi însemnate şi vor fi şi condiţii de grindină.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

În zilele următoare, valorile termice nu vor mai trece de 30 de grade Celsius. În prima zi de weekend, vor fi furtuni în cea mai mare parte a ţării, iar noaptea va ploua doar în jumătatea de est.

Duminică dimineaţă, vor fi averse în regiunile sud-estice şi estice, apoi după-amiaza, acestea vor cuprinde zonele de deal şi de munte şi izolat, sudul şi centrul teritoriului.

Luni, ploile vor apărea doar local, în nord şi la munte.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, vremea va fi călduroasă. Temperaturile vor avea valori în jur de 31 de grade Celsius, iar presiunea atmosferică va scădea uşor.

Spre seară, norii se vor înmulţi şi vor creşte şansele de averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Editor web: Cristina Tudor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri