Meteorologii anunță temperaturi anormal de calde miercuri

Data publicării:
meteo vreme iarna bucuresti frig
FOTO: Shutterstock

Sunt mai multe atenţionări meteo în vigoare, astfel ca ploile şi ninsorile vor fi prezente în cele mai multe regiuni. Cu toate acestea, temperaturile vor creşte neaşteptat de mult.

Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de viscol şi ninsori însemnate cantitativ valabilă de marţi după-amiază până miercuri dimineaţă, în judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Caraş-Severin, precum şi în zona de nord a judeţelor Dâmboviţa şi Prahov

Miercuri va continua să ningă la munte şi în regiunile nordice. În estul, centrul şi nord-vestul ţării vor fi precipitaţii mixte, iar în rest va ploua. Pe creste, va fi viscol, dar vântul va fi intens şi în Dobrogea, după care, noaptea, va prinde putere în tot sudul ţării. Maximele vor porni de la minus 3 grade în nordul Moldovei şi vor ajunge până la 11 grade în sudul Dobrogei.

Până la finalul săptămânii, precipitaţiile vor fi prezente în cea mai mare parte a ţării.

Va ninge în zona montana din sud şi din est, dar şi în jumătatea de nord a Moldovei, în sud şi în sud-est, vor predomina ploile, iar în rest, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va fi intens în jumătatea sudică a ţării, cu rafale mai puternice la altitudini mari. Temperaturile vor fi anormal de ridicate, în special în sud-estul ţării.

În Bucureşti, ploi şi lapoviţă vor fi pe timpul nopţii şi în prima parte a zilei de miercuri, când este posibil să se depună polei. Temperaturile vor creşte neaşteptat de mult şi vor ajunge la valori maxime în jur de 7 grade Celsius.

Joi, vântul se va intensifica şi în Capitală încă de la primele ore. Vor fi rafale de 45.. 50 km/h care vor crea probleme până aproape de weekend. Ploile vor apărea temporar până sâmbătă noaptea, atunci când precipitaţiile vor deveni mixte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri