Meteorologii prelungesc prognoza de ploi și furtuni. Jumătate din țară, sub cod portocaliu sau galben

Data actualizării: Data publicării:
vremea meteo soare cu nori venire furtuna ploaie_shutterstock_56561689
Foto: Shutterstock

Meteorologii au prelungit, duminică, informarea de vreme rea și anunță că de duminică, 2 iunie, de la ora 14:00, până miercuri, 5 iunie la ora 10:00 în întreaga țară va ploua mult și vor fi furtuni.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp, iar pe arii restrânse chiar 35-50 l/mp.

De duminică, de la ora 21:00, până luni, la ora 12, este COD PORTOCALIU de ploi abundente și furtuni în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, precum și în zona montană și submontană a județelor Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea. Aici va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50-70 l/mp. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

CITIȘI ȘI:  Prognoză meteo în Europa, pentru vara 2019. În România, vor fi posibile tornade și furtuni severe

Un COD GALBEN este valabil de duminică, de la ora 21:00, până luni, la ora 12:00 în cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei, local în Dobrogea, sud-estul Transilvaniei și în jumătatea de sud a Moldovei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, unde vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30-40 l/mp.

Până duminică la ora 21:00 este valabil deja un cod galben de furtuni în zonele montane și submontane, precum și în extremitatea de sud a țării, unde vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30-40 l/mp.

Citiți și:  Prognoză specială pentru București. Vreme rea până marți dimineața

Cod portocaliu de inundații pe râuri din județul Alba, cu câteva ore înainte de vizita Papei Francisc

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri