Video Ploile torențiale au pus stăpânire pe România: Sute de localități și drumuri au fost inundate. Imagini dramatice

Data publicării:
inundatii in teleorman
Foto: arhivă IGSU

România se confruntă cu inundații, din cauza ploilor torenţiale din ultimele zile. Peste 100 de localităţi au fost afectate în mai mare sau mai mică măsură doar în ultimele 24 de ore. 171 de persoane au fost evacuate preventiv, peste 250 de locuinţe şi aproape 450 de curţi sunt afectate.

Apa a inundat şi multe drumuri naţionale, care s-au transformat în râuri. Cea mai dificilă situaţie este în localitatea Corod din judeţul Galaţi, unde peste o sută de oameni au fost evacuaţi. Acolo, viitura care s-a format pe pârâul din comună a inundat zeci de gospodării. Ministrul Apelor şi Pădurilor a fost astăzi în zonă şi a promis că va aloca fonduri pentru ca autorităţile să înceapă lucrări la infrastructură.

O situaţie gravă este şi în judeţul Teleorman. În comuna Drăgăneşti-Vlaşca, mai multe drumuri sunt pline de ape, motiv pentru care se circulă cu dificultate, fie că vorbim despre pietoni ori şoferi.

Probleme sunt și în județul Iași. Un dig s-a rupt la ieşirea din Târgu Frumos. Apele s-au revărsat peste şoseaua care leagă oraşul de Roman. Maşinile au înaintat cu greu prin zonă.

Ploile torenţiale au lovit şi judeţul Vaslui, care tocmai a ieşit de sub efectele unui cod de grindină.

Deşi au trecut prin zeci de situaţii similare, autorităţile nu fac aproape nimic. Un exemplu vine din judeţul Gorj, unde la aproape 5 ani de când o viitură a făcut ravagii în orașul Novaci, autoritățile au lăsat în acelaşi loc mai multe blocuri de beton, aduse de puhoaiele de atunci. Iar în acest moment, pericolul unei inundaţii este crescut. Râurile din judeţ sunt sub cod hidrologic portocaliu.

Un alt exemplu care ne arată nepăsarea autorităţilor este localitatea Rast, din judeţul Dolj. Sunt 13 ani de la inundaţiile devastatoare de acolo, care au lăsat fără case 800 de familii.

Iar avertizările de vreme severă se ţin lanţ. Este cod portocaliu de ploi, vijelii, grindină, dar şi de inundaţii în mare parte a ţării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri