Prognoza meteo pe 4 săptămâni. Cum va fi vremea până în 11 mai

Data actualizării: Data publicării:
Spring Weather Reaches Germany
Foto: Guliver/GettyImages

Temperaturile vor fi, în general, mai calde decât cele normale pentru luna aprilie și începutul lunii mai, potrivit prognozei meteo pe următoarele 4 săptămâni. Va ploua mai puțin decât în mod obișnuit în aproape toată țara.

În săptămâna 13-20 aprilie 2020, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, precum și în extremitatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Va ploua puțin în toată țara. Lipsa preipitațiilor se va face simțită mai ales în regiunile sud-vestice.

Pentru cea de-a doua săptămână a intervalului de prognoză, 20–27 aprilie, temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale, pe întreg teritoriul României.

Și în acest interval cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în toate regiunile.

Și în săptămâna 27 aprilie-4 mai, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Pentru săptămâna 4-11 maim meteorologii estimează că mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, cu posibilitatea unui excedent local în regiunile vestice, dar și a unui deficit în cele estice și sud-estice, potrivit ANM.

Estimările meteorologice sunt realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată și este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Editor web: M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri