Prognoza meteo pe 4 săptămâni. Vreme mai caldă decât normalul perioadei la final de octombrie și început de noiembrie

Data actualizării: Data publicării:
copil care se joaca cu frunze
Prognoza meteo pe 4 săptămâni, emisă de ANM. Foto: Profimedia Images

Temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal în următoarele patru săptămâni, iar ploile vor lipsi în anumite zone, arată prognoza meteo emisă de Administrația Națională de Meteorologie pentru intervalul 18 octombrie - 15 noiembrie. Potrivit ANM, a doua parte a lunii octombrie și începutul lui noiembrie vor aduce vreme mai caldă decât specificul perioadei. Începând cu data de 18 octombrie temperaturile încep să crească simțitor, anunță meteorologii.

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni, potrivit prognozei emise de meteorologi: 

Prognoza meteo pentru săptămâna 18 – 25 octombrie

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-est. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele montane.

Săptămâna 25 octombrie – 1 noiembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în regiunile nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile sudvestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 1 – 8 noiembrie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile estice, sudvestice și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 8 - 15 noiembrie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Citește și: Vremea se încălzește în a doua parte a lunii octombrie. Prognoza meteo ANM pentru următoarele săptămâni, pe regiuni

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri