Prognoza meteo pentru București. ANM anunță vreme mai caldă cu peste 10 grade decât temperaturile normale

Data actualizării: Data publicării:
o tanara se bucura de primavara intr-un parc cu copaci inflotiri.
Meteorologii au emis o nouă prognoză pentru această primăvară. Foto: GettyImages

Vremea se va încălzi în București în zilele următoare, ajungând la temperaturi cu peste 10 grade mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, anunță specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie.

După o duminică cu vreme de primăvară, urmează o ușoară răcire luni, pentru ca marți temperaturile să crească până aproape de 20 de grade, dublu față de normalul perioadei, se arată într-o prognoză specială pentru București, emisă duminică de ANM.

Duminică

Vremea va fi deosebit de caldă, cu o temperatură maximă ce se va situa în jurul valorii de 17 grade și o minimă de 6...7 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când trecător va ploua slab.

Vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări după-amiaza și în prima parte a nopții, când rafalele vor atinge viteze de până la 40...45 km/h.

Luni

Vremea va fi caldă, deși se va răci față de intervalul precedent. Astfel, temperatura maximă va atinge 10...11 grade, iar cea minimă 3...4 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 1 grad. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului, dar condițiile de ploaie vor fi reduse.

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări (rafale în jurul a 40 km/h) noaptea.

Marți

Vremea va fi extrem de caldă pentru această dată, cu o maximă termică de 18...19 grade (valoare cu peste 10 grade mai ridicată decât cea normală la această dată) și o minimă de 3...5 grade.

Cerul va fi variabil, însă pe parcursul zilei vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de 45...55 km/h, apoi va slăbi în intensitate.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri