Prognoza meteo pentru joi, 11 aprilie. Informare de ploi cu fenomene electrice și ninsori

Data actualizării: Data publicării:
bucuresteni in ploaie tramvai umbrela
Prognoza ANM pentru marți, 14 mai. Ploile în toată țara. FOTO: Shutterstock

Vremea nu dă semne că s-ar linişti în perioada următoare. Meteorologii ANM anunţă încă o zi cu ploi, a patra la rând. Administraţia Naţională de Meteorologie  a emis, de asemenea, o informare valabilă de joi, de la ora 15.00, până în 15 aprilie, la ora 10.00.

Alerta vizează zonele montane, pe cele sudice, sud-vestice şi sud-estice unde vor fi averse însoţite de descărcari electrice, iar cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi, izolat, 40 l/mp. Ploi vor fi aşadar în cea mai mare parte a ţării, iar la altitudini mari vor fi şi ninsori. Vântul se va intesifica trecător în sud-estul şi în nord-vestul ţării.

Prognoza meteo pentru București

În intervalul menționat, vor fi intervale de timp în care va ploua, temporar moderat cantitativ. Ploile vor avea și caracter de aversă și pot fi însoțite de descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare. Temperaturile maxime vor fi de 13...18 grade, iar cele minime de 6...9 grade.

În weekend, ploile vor apărea trecător şi vântul va sufla moderat. Tot atunci, temperaturile vor creşte până la cel mult 16 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru weekend 

Până la finalul săptămânii, ploile cele mai consistente vor fi în regiunile sudice şi sud-vestice, dar stropi vor fi şi în restul ţării. Pe alocuri, se vor aduna cantităţi de apă de peste 30 .. 40 l/mp. La munte, pe creste, vor fi în continuare, precipitaţii mixte şi intensificări ale vântului. Temperaturile vor scădea uşor, iar în weekend, se vor situa sub 20 de grade Celsius.

FOTO: Shutterstock

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri