Prognoza meteo pentru joi, 13 iunie. O zi fierbinte în mare parte din țară

Data actualizării: Data publicării:
canicula gettyimages 05-6.07
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Vremea va continua să fie foarte caldă, dar după-amiaza vor apărea şi furtuni tipice sezonului cald. Acestea, însă, ar putea crea probleme din loc în loc, potrivit prognozei meteo pentru joi, 13 iunie.

Ziua de joi va fi extrem de caldă, în special în vestul, sudul şi sud-estul ţării unde aerul fierbinte şi încărcat cu vapori de apă va fi greu de suportat. Spre seară, norii vor strânge rândurile, dar averse cu tunete şi fulgere vor apărea local mai ales la deal şi la munte. Vântul va fi activ în timpul ploilor, dar va mai răcori atmosfera şi prin estul şi sud-estul ţării.

Prognoza meteo pentru joi, 13 iunie, în București

În Bucureşti, este o zi fierbinte, cu 33, poate chiar 34 de grade Celsius după-amiază. Norii vor fi în trecere, iar spre seară vor fi unele condiţii de averse cu tunete şi fulgere.

Prognoza meteo pentru joi, 13 iunie, la munte

Cei aflaţi la munte în perioada următoare, se vor bucura de temperaturi suportabile, ce vor ajunge la 25.. 26 de grade Celsius numai în Carpaţii Occidentali. În schimb, în masivele sudice şi estice, vor apărea ploi torenţiale, cu descărcări electrice după orele prânzului.

Prognoza meteo pentru joi, 13 iunie, la mare

La mare, însă, va fi deosebit de cald, termometrele vor indica în jur de 30 de grade Celsius la umbră, iar apa mării va avea mai mult de 24 de grade Celsius. Vântul se va intensifica din când în când, dar nu va răcori prea mult atmosfera.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

Vara s-a instalat confortabil în toate zonele ţării. Temperaturile vor urca până la 35..36 de grade în special la câmpie. Vestea bună este că nopţile încă se menţin plăcute, iar minime de peste 20 de grade vor fi numai pe litoral.

Furtuni de după-amiază vor fi în zonele mai înalte de relief, dar vor mai apărea izolat şi prin estul şi sud-estul ţării, vineri şi sâmbătă, iar duminică, în regiunile vestice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri