Prognoza meteo pentru joi, 16 mai. ANM a emis un cod galben nou de ploi și vijelii în 12 județe

Data actualizării: Data publicării:
ploi, umbrela, oameni, meteo, prognoza meteo
Oameni cu umbrela, vant puternic. Foto: Guliver/GettyImages

Meteorologii au emis un cod galben de ploi, grindină și vijelii pentru 12 județe din centrul, sudul și sud-vestul țării. Sunt așteptate cantități importante de precipitații și vânt în rafale.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat informarea privind instabilitatea atmosferică, aceasta fiind valabilă de joi, de la ora 10.00, până duminică, la ora 10.00, potrivit News.ro.

În acest interval, în cea mai mare parte a ţării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, manifestată prin averse care vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp şi pe arii restrânse 35...40 l/mp.

Totodată, ANM a emis o atenţionare Cod galben valabilă de joi, de la ora 12.00, până vineri, la ora 6.00, în 12 judeţe.

Astfel, în judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Olt, Teleorman, Giurgiu şi în zona de munte a judeţelor Prahova, Braşov, Sibiu, Alba şi Hunedoara se vor semnala averse, care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

De vineri, însă, vremea se va încălzi semnificativ, iar duminică, maximele vor tinde spre 30 de grade Celsius în sudul ţării.

În schimb, ploile ca de vară vor fi o prezenţă zilnică mai ales după orele prânzului. Local, aversele vor fi abundente, vor veni însoţite de fenomene electrice, vânt şi grindină. Ele vor bate în retragere în ultima zi a săptămânii când vor mai apărea doar din loc în loc în zonele estice, sud-vestice şi montane.

Prognoza meteo în București

Norii vor fi insistenţi şi în zona Capitalei, şi vor aduce averse, posibil descărcări electrice, iar vântul va rămâne alert. Temperaturile vor creşte destul de puţin, până la valori în jur de 18 grade Celsius la amiază.

Prognoza meteo pentru joi, 16 mai, la munte

Vremea va rămâne furtunoasă în zona montană. Astăzi, ploile torențiale vor fi însoțite de tunete, fulgere și grindină. Se pot acumula 25 - 30 de litri de apă/mp.

Vineri, fenomenele vor fi frecvente în masivele vestice, sâmbătă în cele estice, iar duminică vor mai apărea doar local.

Prognoza meteo pentru joi, 16 mai, la mare

Va ploua trecător și la mare, dar temperaturile vor fi plăcute și chiar vor crește neașteptat de mult până la sfârșitul săptămânii.

Atunci maximele vor ajunge până la 24 de grade Celsius. Cu toate că va fi cald, umbrelele vor fi necesare în fiecare zi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri