Prognoza meteo pentru marți, 7 mai 2019. Ploi torențiale, vânt și ninsori la munte

Data publicării:
Cod galben de viscol si ninsori
Cod galben de viscol si ninsori

Cea mai mare parte a ţării se confruntă cu ploi torenţiale şi cu vânt, dar cei aflaţi în zonele de munte au aparte de un nou episod de iarnă.

Marți, furtunile vor fi prezente în special în regiunile centrale şi nordice, precum şi în zonele de munte. Ploile abundente vor mai aduce cantităţi de apă ce pot ajunge şi la 40 l/mp, aşa că va fi pericol de viitură. În zonele înalte şi, trecător, în Subcarpaţii Moldovei şi în Transilvania, va ninge, iar pe creste va fi viscol. Temperaturile vor scădea peste tot.

Prognoza meteo pentru București

Şi în Bucureşti vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce pot ajunge la 50 km/h. Totodată, vremea va fi rece, cu temperaturi maxime în jur de 12 grade Celsius. Presiunea aerului va creşte accentuat şi ar putea crea un disconfort.

Prognoza meteo pentru zona de munte

La munte va reveni atmosfera de iarnă în majoritatea masivelor şi se va depune un strat de 10 - 20 de centimetri de zăpadă. Pe creste, rafalele de 80 de kilometri pe oră vor viscoli ninsoarea. Precipitaţii mixte vor mai fi şi miercuri, pe spaţii mici, iar de joi, se vor extinde din nou, aversele cu descărcări electrice.

Prognoza meteo pentru litoral

Astfel de fenomene vor fi prezente şi la malul mării în următoarele zile. Vântul va sufla cu viteze de 50 - 60 km/h, iar termometrele vor indica cel mult 16 grade Celsius.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri