Prognoza meteo pentru miercuri, 4 septembrie. Vremea se răcește de astăzi. Zonele unde va ploua

Data actualizării: Data publicării:
ploaie, ploi, vreme ploioasă, vremea, prognoza meteo
FOTO: Guliver/ Getty Images

Toamna își arată adevărata față în cursul zilei de miercuri când va ploua și va bate vântul în multe zone din țară. Temperaturile vor fi însă modeste chiar și acolo unde va străluci soarele.

Miercuri, vremea va fi instabilă și răcoroasă în sudul, în centrul și în estul țării, iar temperaturile nu vor mai trece de 30 de grade Celsius. Totodată, în aceste zone va ploua și vor fi descărcări electrice. Pe alocuri, cantitățile de apă vor trece de 40.. 50 l/mp. Vântul va avea rafale în jur de 50 km/h în sudul și în sud-estul țării.

Prognoza meteo pentru miercuri, 4 septembrie, București

Vremea s-a schimbat și în București unde norii vor aduce ploi temporare. Vântul va sufla cu putere și va atinge 45..50 km/h. Ziua va fi răcoroasă, cu temperaturi maxime în jur de 25 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru miercuri, 4 septembrie, la munte

La munte, vremea va crea probleme în Carpații Meridionali și de Curbură unde ploile torențiale ar putea duce la indundații pentru că se vor acumula cantități de apă ce pot trece de 50 l/mp. Vestea bună este aceea că vremea se va mai îndrepta la sfârșitul săptămânii.

Prognoza meteo pentru miercuri, 4 septembrie, la mare

Și pe turiștii de la mare îi vor încurca ploile de scurtă durată și vântul intens. Acesta va agita marea și va face ca vremea să pară destul de rece. În weekend, însă, va reveni atmosfera potrivită pentru plajă, iar vântul va mai pierde puțin din putere.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

Vremea instabilă va mai fi prezentă și joi în Carpații Meridionali, în Munții Banatului, în nordul Olteniei și al Munteniei. Apoi, vineri, vor mai fi averse, tunete și fulgere în zonele montane și submontane, iar sâmbătă, în nordul, vestul și centrul țării, la deal și la munte. Temperaturile vor mai fi modeste până vineri, după care vor crește ușor și vor trece de 30 de grade Celsius.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri