Prognoza meteo pentru miercuri, 8 mai 2019. Când se opresc ploile

Data publicării:
doi oameni merg in parc prin ploaie sub o umbrela rosie
Avertizare metro de ploi. Foto: Agerpres

Ploile torenţiale vor continua şi peste noapte, iar riscul de inundaţii va rămâne ridicat şi mâine.

Până la ora 23:00, aversele însoţite de vânt şi de grindină vor fi mai intense în zonele de munte, în centrul şi în nordul ţării. Acolo, ploile torenţiale vor aduce cantităţi mari de apă şi sunt avertizări de inundaţii.

Bazinele Someşul Mare, Târnava Mică şi Târnava Mare, Bărlad şi Olt în sectorul din Transilvania se vor afla sub cod portocaliu de inundaţii până mâine dimineaţă, iar restul râurilor din centrul, nordul şi din estul ţării vor fi sub cod galben până mâine după-amiază.

Vremea la munte

La munte şi, trecător în zonele subcarpatice şi în Transilvania vor apărea lapoviță și ninsoare, iar pe creste va fi viscol. În restul ţării, va ploua pe suprafeţe mai mici şi ploile vor fi mai slabe.

Mâine, vremea se va ameliora şi va mai ploua slab, pe suprafeţe mici din jumătatea de est a ţării. Vântul va sufla cu putere la munte, în regiunile estice. La altitudini mari vor mai fi precipitaţii mixte slabe.

Temperaturile vor creşte uşor până la sfârşitul săptămânii, când vor atinge din nou 25 de grade Celsius în sud.

Un nou val de ploi

Un nou val de ploi va reveni, însă, joi după-amiază în jumătatea de vest a ţării, iar noaptea se va extinde şi în rest. Vor fi averse, local abundente, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Aceste fenomene vor mai fi prezente şi sâmbătă prin zonele nordice, estice, sud-estice şi centrale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri