Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile vor ajunge la 10 grade

Data publicării:
zapada meteo ninsoare bucuresti iarna frig
FOTO: Shutterstock

Următoarele două săptămâni vor aduce, din punct de vedere termic, o vreme oscilantă cu perioade în care temperaturile vor fi în creştere până la 8 - 9 grade Celsius, dar şi cu intervale în care se vor manifesta precipitaţii slabe cantitativ şi vor fi zile mai geroase, relevă prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicată luni pentru perioada 22 ianuarie - 4 februarie.

zapada meteo ninsoare bucuresti iarna frig
FOTO: Shutterstock

În Banat, în primele trei zile de prognoză, valorile termice diurne vor fi în limite normale pentru această perioadă, iar media lor va fi de 2 - 3 grade. Până la începutul lunii februarie vremea va fi în general în încălzire, iar temperaturile maxime, mai ridicate decât în mod obişnuit, vor ajunge, în medie, până la 10 - 11 grade. În ultimele zile din interval se va resimţi o scădere treptată a temperaturilor, cu aproximativ 3 - 4 grade. Temperaturile nocturne vor fi în scădere până în jurul datei de 24 ianuarie, când media pe întreaga regiune va fi de -6 grade, apoi vor creşte, iar din data de 31 ianuarie vor predomina valorile pozitive. O uşoară scădere a temperaturilor minime se va produce în ultimele nopţi din intervalul de prognoză. Va ninge izolat la începutul intervalului, apoi, până la sfârşitul primei săptămâni, condiţiile de precipitaţii vor fi reduse. În cea de-a doua săptămână probabilitatea ca trecător şi în general slab cantitativ să plouă va fi în creştere, notează Agerpres.

În Crişana, după trei zile în care temperaturile maxime se vor menţine apropiate de cele specifice acestei perioade, iar media lor va fi de 2 grade, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, până în data de 1 februarie, când media maximelor termice va ajunge la 10 grade şi va fi mult mai cald decât în mod normal la această dată. În următoarele zile se va răci uşor, dar până la sfârşitul intervalului de prognoză media maximelor diurne pe întreaga regiune nu va mai coborî sub 6 grade. Minimele nocturne vor scădea în primele zile până la o medie de -7 grade, în dimineaţa zilei de 24 ianuarie, apoi se va încălzi, iar cele mai calde nopţi vor fi cele de la începutul lunii februarie. După data de 3 februarie se va răcori şi vor fi din nou temperaturi minime negative. Probabilitatea de precipitaţii va fi redusă în prima săptămână, dar va creşte în cea de-a doua, iar cantităţile de apă vor fi în general slabe.

În Transilvania, în primele trei zile de prognoză, media temperaturilor maxime va fi între -2 şi 0 grade, după care va creşte, astfel că la începutul lunii februarie va ajunge să se situeze în jurul valorii de 8 grade. Între 2 şi 4 februarie regimul termic diurn va fi în scădere, cu aproximativ 4 grade. Media temperaturilor nocturne se va menţine sub pragul de îngheţ pe tot parcursul celor două săptămâni. Cele mai mici valori se vor înregistra în dimineţile de 24 şi 25 ianuarie, când va fi ger în cea mai mare parte a regiunii, iar minimele termice vor avea o medie în jurul a -13 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare la începutul intervalului de prognoză şi după data de 28 ianuarie, dar cantităţile de apă vor fi în general slabe.

În Maramureş, până în data de 24 ianuarie, temperaturile maxime nu vor avea variaţii semnificative, iar media lor se va situa în jurul valorii de 1 grad Celsius, minimele însă vor scădea până la o medie de -10 grade şi va fi ger. În intervalul 25 ianuarie - 2 februarie se va încălzi treptat, iar media temperaturilor diurne va ajunge la 7 - 8 grade, în timp ce minimele vor oscila între 0 grade şi 1 grad Celsius. În ultimele zile de prognoză se estimează o scădere a valorilor termice cu 2 - 3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii, în general slabe cantitativ, va fi mai mare între 28 ianuarie şi 4 februarie.

În Moldova, vremea va fi rece în primele zile de prognoză, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între -2 şi zero grade şi a minimelor între -13 şi -3 grade, cu cele mai scăzute valori în dimineţile de 24 şi 25 ianuarie, când va fi ger în cea mai mare parte a regiunii. În continuare, până în data de 2 februarie, se va încălzi considerabil, astfel că media maximelor va ajunge la 8 grade, iar a minimelor între zero şi un grad. În zilele de 3 şi 4 februarie se va răci uşor. Vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, în ziua de 22 februarie şi, din nou, trecător, în cea de-a doua săptămână de prognoză.

În Dobrogea, vremea se va răci până în data de 24 februarie, când media temperaturilor diurne va atinge -2 grade, iar a celor nocturne -8 grade. Va urma o perioadă de încălzire semnificativă, iar cel mai cald va fi în primele zile ale lunii februarie când, în medie, maximele termice vor atinge 10 - 11 grade, iar minimele 3 - 4 grade. În ultimele zile de prognoză valorile termice vor scădea uşor. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată la începutul şi la sfârşitul intervalului.

În Muntenia, după o uşoară scădere a valorilor termice diurne, în primele trei zile de prognoză, vremea se va încălzi semnificativ, iar cele mai ridicate medii se vor atinge în jurul datei de 2 februarie, când vor fi 10 - 11 grade. În ultimele două zile, regimul termic diurn va fi în scădere uşoară. Evoluţia temperaturilor minime va fi asemănătoare, cele mai reci nopţi vor fi între 24 şi 26 ianuarie, când media se va situa în jurul valorii de -9 grade şi pe arii restrânse va fi ger, iar cele mai calde, între 2 şi 4 februarie când media va fi uşor pozitivă. Precipitaţii vor fi în prima zi de prognoză şi, din nou, din data de 2 februarie. În restul intervalului condiţiile vor fi reduse.

În Oltenia, în prima zi de prognoză, media temperaturilor maxime va fi de 4 grade, apoi va scădea până la un grad Celsius, în data de 24 ianuarie. Ulterior, se va încălzi, astfel că până la sfârşitul lunii ianuarie se va ajunge la o medie pe întreaga regiune de 9 grade. În primele zile din luna februarie nu vor mai fi variaţii termice diurne semnificative. Nopţile vor fi reci, cu temperaturi, în general, sub pragul de îngheţ, iar cel mai frig va fi între 24 şi 26 ianuarie, când media minimelor termice se va situa în jurul valorii de -8 grade. Probabilitatea mai mare de precipitaţii va fi în prima şi în ultimele trei zile de prognoză.

La munte, vremea va fi rece, mai ales în primele trei zile, când media temperaturilor maxime va fi de -5 grade, iar a minimelor se va situa între -13 şi -8 grade şi nopţile vor fi geroase. Din data de 25 ianuarie se va încălzi treptat, iar până la finalul intervalului de prognoză media temperaturilor diurne va oscila între -1 şi 2 grade, iar a celor nocturne între -10 şi -4 grade. Temporar, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, pe arii mai extinse la începutul intervalului şi în primele zile din luna februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri