Prognoza meteo pentru vineri, 7 iunie. Vremea va fi călduroasă, cu temperaturi și de 30 de grade

Data actualizării: Data publicării:
olimp litoral marea neagra
Foto: Shutterstock/By Radu Bercan

După ce luna mai a fost mult mai ploioasă faţă de normalul perioadei în mare parte a ţării, iunie menţine acelaşi tipar de vreme, cel puţin încă o săptămână de acum încolo. Aşadar, avem şi acum alerte de furtuni şi de inundaţii.

Vineri, vremea instabilă va fi prezentă în nordul, în centrul şi în estul ţării, la deal, la munte şi doar local în zona sudică. Ploile torenţiale vor mai aduce cantităţi mari de apă ce pot trece de 40 l/mp, aşa că pericolul inundaţiilor nu va scădea. Vântul va avea intensificări, vor fi tunete, fulgere şi căderi de grindină. Temperaturile vor urca până la 30 de grade Celsius în vecinătatea Dunării.

Prognoza meteo pentru vineri, 7 iunie, în București

În Bucureşti, atmosfera va fi destul de liniştită până spre seară atunci când va creşte probabilitatea de averse cu tunete, fulgere şi intensificări ale vântului. Termometrele vor indica în jur de 30 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru vineri, 7 iunie, la munte

La munte, aversele cu tunete şi fulgere vor fi prezente în majoritatea masivelor în perioada următoare. Va ploua mult, mai ales după prânz, vor fi vijelii şi grindină.

Prognoza meteo pentru vineri, 7 iunie, la mare

În schimb, la mare, va fi vreme însorită, iar norii vor fi în trecere doar după-amiaza când ar putea aduce şi ploi trecătoare. Temperaturile vor fi potrivite pentru plajă, iar apa va fi perfectă pentru baie.

Prognoza meteo pentru weekendul 8-9 iunie

Sâmbătă, furtunile se vor muta în jumătatea de est a ţării.

Duminică şi luni, acestea vor continua cu precădere în sudul, în estul şi în centrul ţării, în zonele montane şi submontane. Ploile vor apărea cu precădere după-amiaza, vor fi însoţite de vijelii, descărcări electrice şi grindină, iar în intervale scurte de timp se vor acumula cantităţi importante de apă ce vor duce la viituri şi inundaţii.

Vremea va fi tot mai caldă, iar luni vor fi în jur de 30 de grade Celsius în aproape toată ţara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri