Prognoză meteo. Vor fi temperaturi caniculare în ultima săptămână de vară. Unde va ploua

Data publicării:
canicula
Foto: Agerpres

Valul de căldură va persista și în ultima săptămâna a verii. Temperaturile nu vor varia față de zilele precedente, dar ploile torențiale mai pot crea probleme, se arată în prognoza meteo.

Săptămâna va începe cu vreme călduroasă în cea mai mare parte a țării. Termometrele vor indica valori maxime de la 26 de grade în depresiuni, până la 36 de grade Celsius în Lunca Dunării. Norii se vor aduna la deal și la munte, prin vestul, centrul și nordul țării unde vor aduce ploi torențiale, tunete și fulgere. Vântul va avea intensificări în acele zone, dar și în sud și sud-est.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

Temperaturile vor continua să fie ridicate până la mijlocul săptămânii. În timp ce pe litoral apropierea mării va mai pondera căldura, în zonele de câmpie, va fi caniculă, iar termometrele vor indica până la 36 de grade Celsius la umbră. Furtuni de vară vor fi după-amiaza la munte și, local, prin vest și nord-vest.

Prognoza meteo pentru București

În București, doar nori de vreme bună vor fi deasupra orașului în perioada următoare, iar vântul va rămâne alert. Prin urmare, luni, soarele va ridica mercurul în termometre până la 34, poate chiar 35 de grade Ceslius, iar presiunea aerului va scădea ușor.

Atmosfera însorită se va menține pe parcursul acestei săptămâni în Capitală. Temperaturile vor atinge pragul caniculei și vor determina un disconfort accentuat. Nopțile vor rămâne suportabile, cu valori sub 20 de grade Celsius.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri