Prognoza specială pentru București. Cum va fi vremea în prima și a doua zi de Crăciun

Data publicării:
Beautiful Christmas scene in Bucharest capital
FOTO: Guliver/ Getty Images

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru Capitală, fiind anunţate, pentru prima şi a doua zi de Crăciun, temperaturi de 2-3 grade în timpul dimineţilor şi valori de 9 grade pentru restul zilei, scrie MEDIAFAX.

Pentru ziua de marţi, meteorologii anunţă temperaturi de 10-11 grade. Pentru dimineaţa primei zile de Crăciun, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă valori de 3-4 grade, iar pe parcursul după-amiazele vor fi 8-9 grade. Aceleaşi valori sunt valabile şi pentru joi, a doua zi de Crăciun.

Vremea in fiecare regiune

Valorile termice estimate în cele două zile de Crăciun vor fi peste temperaturile normale ale perioadei, în timp ce în zona montană va ninge, însă stratul de zăpadă nu va fi foarte consistent, a declarat, marţi, pentru Agerpres, meteorologul de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Teodora Cumpănaşu.

„Pentru următoarele două zile tendinţa de răcire a vremii va continua, dar, cu toate acestea, temperaturile se menţin peste cele normale la această dată. Aşteptăm valori maxime ale temperaturii aerului în marea lor majoritate între 2 şi 9 grade, cu 8-9 grade pentru regiunile sudice. Temperaturile minime vor şi acestea în scădere şi au tendinţa să devină uşor negative în majoritatea zonelor, dar cel puţin pentru următoarele două-trei nopţi nu coboară mai jos de -2 grade, în nordul şi centrul ţării. Vorbim în continuare şi de precipitaţii care devin din ce în ce mai slabe cantitativ şi nu aşteptăm să se semnaleze pe areale prea extinse. Evident că în zona montană vor continua ninsorile, la început în majoritatea masivelor, apoi în restrângere spre zona Carpaţilor Orientali. Pe creste vor mai fi unele intensificări ale vântului, dar fără să pună probleme deosebite, astfel încât Crăciunul va fi, cel puţin la munte, aşa cum şi l-au dorit foarte mulţi. În această zonă va continua să se depună şi strat de zăpadă, nu foarte consistent ce-i drept, cu o medie de 10-15 cm în plus faţă de ziua de astăzi", a subliniat Cumpănaşu.

Potrivit meteorologului, în zona Maramureşului şi a Transilvaniei, sunt prognozate pe parcursul celor două zile de Crăciun atât ploi, cât şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

"Pentru restul zonelor, pe spaţii destul de mici, vor fi ploi. La deal, în special în nordul Moldovei, în dealurile Crişanei, posibil în cursul nopţilor şi în subcarpaţii sudici să apară precipitaţii mixte, dar cu caracter izolat şi doar trecător. Una peste alta, vorbim despre o vreme bună, fără probleme deosebite. Nu aşteptăm fenomene severe, iar vestea bună este legată de prezenţa stratului de zăpadă în zona montană", a adăugat meteorologul ANM.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri