Sari la conținut

Se strică vremea. Avertizările meteorologilor

Meteorologii au emis o informare de instabilitate atmosferică moderată, valabilă la nivelul întregii țări. Vor fi ploi de vară, dar sunt așteptate și vijelii și căderi de grindină.

Foto: Gulliver/GettyImages

Ploile de vară îşi vor face apariţia treptat în regiunile nordice, nord-vestice şi centrale. Nu vor lipsi intensificările de scurtă durată ale vântului şi căderile de grindină. În rest, astfel de fenomene vor apărea doar pe suprafeţe restrânse odată cu apropierea serii. Temperaturile maxime vor fi mai ridicate decât cele normale şi se vor situa între 22 de grade pe litoral şi 33 de grade Celsius în Câmpia de Vest.

La munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată. În aproape toate masivele vor fi averse, descărcări electrice şi vânt, iar pe suprafeţe mici se vor strânge peste 25 de litri de apă/mp. Cu toate acestea, temperaturile nu vor avea de suferit şi vor ajunge la 23 de grade Celsius pe Valea Prahovei şi în Munţii Apuseni.

Turiştii aflaţi pe litoral vor avea parte în continuare de soare, iar vântul nu va deranja foarte mult. Maximele vor urca spre 25 de grade Celsius, în timp ce apa mării va avea în jur de 21 de grade. Temperaturile vor fi destul de plăcute şi în perioada următoare, însă ploile îşi vor face apariţia pe parcursul zilei de joi.

De mâine, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea zonelor, cu excepţia celor vestice şi sud-estice. Vor fi averse torenţiale, vijelii şi căderi de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 30l/mp. Temperaturile vor scădea uşor în spaţiul intracarpatic, dar în sud-est încă vor mai ajunge le 33 de grade Celsius.

Pe parcursul zilei de joi, furtunile vor fi prezente în cea mai mare parte a teritoriului, însă vor începe să piardă teren odată lăsarea întunericului. Vremea însorită va reveni în prag de weekend, iar maximele vor trece din nou de 30 de grade.