Temperaturi de îngheț în Australia subtropicală. S-a depus un strat consistent de zăpadă

Data publicării:
Blue Mountains, la vest de Sydney, Australia
Foto: SYDNEY TRAINS

Estul Australiei este afectat de un val de frig extrem zilele acestea, care a adus ninsori și temperaturi la limita înghețului chiar și în statul subtropical Queensland, scrie BBC.

Biroul de meteorologie din Australia a descris situația drept „rară”, notând că statul nu a mai experimentat ninsori semnificative din 2015.

Meteorologii au emis avertizări de vreme severă pentru o zonă care se întinde pe 1.000 de kilometri, inclusiv pentru Sydney. Oamenii au fost avertizați să rămână în case, din cauza ploilor abundente care vor urma, asociate cu vântul care va bate cu 90 de kilometri pe oră.

Lachlan Stone, meteorolog, a declarat că ninsorile din Queensland, declanșate de un val de aer rece venit din sud, sunt neobișnuite pentru un stat caracterizat de o climă subtropicală și tropicală.

Autoritățile au anunțat că ninsorile au căzut lângă orașul Stanthorpe, la 220 de kilometri sud-vest de Brisbane. Aici s-au înregistrat, marți, temperaturi la limita înghețului.

În regiunea Blue Mountains, la vest de Sydney, s-a depus un strat de 5 centimetri de zăpadă. Drumurile au fost închise, iar autoritățile au emis avertizări pentru turiști.

Luna iunie marchează începutul anotimpului rece în Australia. Continentul tocmai a experimentat cea mai călduroasă vară din istorie, secetă extremă, incendii de vegetație și apoi inundații.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri