Sari la conținut

Temperaturi extreme înregistrate în cea mai geroasă noapte a iernii

Tocmai am trecut peste cea mai rece noapte din această iarnă. Măsurătorile oficiale au indicat minus 23 de grade Celsius, în două localităţi din judeţul Gorj. Iar temperaturile încă mai pot scădea, în următoarele două ore. Recordul istoric al lunii martie a fost înregistrat în anul 1940, la Întorsura Buzăului. Au fost atunci minus 31,4 grade Celsius.

Aşa cum avertizaseră încă de acum două zile, meteorologii au prelungit până vineri seară codul portocaliu de ger. 28 de judeţe şi Bucureştiul sunt vizate de acesta, în timp ce alte 13 judeţe sunt, tot până mâine, sub cod galben.

Singura veste bună a zilei - şi a săptămânii, de altfel - este că au încetat ninsorile şi viscolul. Au rămas troienele de zăpadă care blochează Autostrada Bucureşti - Constanţa, Autrostrada Ovidiu - Agigea, 12 sectoare de drumuri naţionale şi 53 de drumuri judeţene. Urmează să vedem pe câte dintre ele se va putea relua circulaţia, astăzi.

Probleme sunt în continuare şi pe calea ferată. Au fost anulate 110 trenuri, iar cei care pleacă la drum, în special în sudul ţării şi în Moldova, trebuie să se aştepte la întârzieri imense.

De asemenea, se prelungeşte şi vacanţa forţată a elevilor. Sunt închise şcoli din 11 judeţe, iar în Bucureşti, ştim încă de ieri, nu se fac ore până la sfârşitul săptămânii.

Pe aceeași temă