Temperaturi record la sfârșitul lui octombrie și începutul lui noiembrie. Au fost peste 28 de grade Celsius în sud-vestul țării

Data publicării:
Beautiful yellow autumn tree against warm sunlight
Foto: Profimedia Images

Octombrie s-a încheiat cu temperaturi record. 28,6 grade s-au înregistrat la Calafat - a fost cea mai caldă zi de 31 octombrie din istoria măsurătorilor. Au fost recorduri de temperatură la 11 stații meteorologice. Nici la început de noiembrie nu se răcește vremea. Mâine sunt prognozate 27 de grade Celsius.

Temperaturile au depășit valorile maximelor obișnuite, de 15 grade Celsius. Luni au fost temperaturi anormal de ridicate. La Calafat s-au înregistrat 28,6 grade Celsius. Este o temperatură record pentru 31 octombrie. Recordul precedent a fost de 26,9 grade Celsius la Calafat.

La mai multe stații meteo din sud-vestul țării s-au înregistrat temperaturi record, inclusiv la munte. La vârful Vlădeasa, din Munții Apuseni, s-au înregistrat 13,6 grade Celsius, o temperatură de asemenea record în acea zonă.

Luna noiembrie începe cu temperaturi ridicate. Astăzi vor fi 26 de grade Celsius iar mâine vor fi 27 de grade Celsius în sud-vestul teritoriului.

De joi temperaturile încep să mai scadă.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri