Un nou episod de viscol puternic în sud-est. Cum e vremea în celelalte regiuni

Data publicării:
iarna zapada 180227_VISCOL_BUCURESTI_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

 

Județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea au intrat miercuri, de la ora 6:00, sub incidența unui nou cod portocaliu de viscol care e valabil până la ora 20:00.

viscol, ger frig zapada bucuresti ninsoare
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

În acest interval vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale în general de 55…65 km/h și local în jur de 70 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită, zăpada  spulberată și troienită și vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că va fi în continuare extrem de frig în întreaga ţară. Pentru Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, precum şi pentru Capitală se menţine codul portocaliu de ger, până în 1 martie, la ora 10:00.

Şcolile rămân închise în continuare în Bucureşti şi în unsprezece judeţe, în două dintre acestea - Teleorman şi Ilfov - cursurile fiind suspendate inclusiv vineri. În București a reînceput să ningă în noaptea de marți spre miercuri.

Citiți și:  Prognoză specială pentru Bucureşti de la ANM

Potrivit meteorologilor, se menţine avertizarea cod galben de frig în toată ţara, până joi, la ora 10:00

„Valul de frig va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10-15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an. Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile şi va fi ger dimineaţa şi noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi şi în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzaţia de rece”, au anunţat meteorologii. 

Până joi la ora 10:00,  va fi foarte frig atât noaptea, cât şi ziua în Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea. 

Totodată, meteorologii au anunţat că, până miercuri la ora 23:00, este cod galben de ninsori însemnate cantitativ, cu depunere de strat de zăpadă consistent, intensificări ale vântului şi viscol în Muntenia, Dobrogea, precum şi în jumătatea sudică a Olteniei şi a Moldovei

Citiți și:  Judeţele în care nu se fac ore în zilele următoare

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri