VIDEO La Iaşi a înflorit liliacul. De sâmbătă vremea se schimbă iar

Data publicării:
liliac

În timp ce la munte este deja iarnă, la Iaşi copacii au înflorit a doua oară. Experţii mai spun că mugurii care au înflorit acum nu vor mai înflori la primăvară.

Urmează încă o noapte rece, cu precădere în depresiuni, unde temperaturile vor mai coborî spre minus 5 grade Celsius. Pe litoral, însă, vor fi peste 12 grade Celsius. Spre dimineaţă, este posibil să apară ceaţa în zonele joase.

Mâine, va fi din nou o zi frumoasă, cu temperaturi în jurul celor normale pentru această perioadă. Maximele vor avea valori de la 17 grade Celsius în depresiuni, până la 25 de grade în Lunca Dunării. Norii se vor strânge pe timpul nopţii, dar probabilitate de ploaie va fi mică.

De sâmbătă vremea se va schimba din nou.

Temperaturile vor începe să scadă dinspre regiunile nordice, unde vor apărea ploi moderate cantitativ şi vânt. Aceste fenomene vor înainte în cursul nopţii spre sudul ţării, iar în zona montană foarte înaltă vor reveni lapoviţa şi ninsorile. Rafalele vor trece de 50 km/h în sud-est şi la munte. Nori şi ploi izolate vor mai fi în regiunile sudice şi duminică, dar luni, precipitaţiile vor cuprinde toată jumătatea de est a ţării.

În Bucureşti, vor fi cel puţin 4 grade în această noapte, iar peste zi, soarele generos va urca mercurul în termometre până la 23 - 24 de grade Celsius. Sâmbătă, norii vor fi în trecere pe deasupra oraşului, motiv pentru care nu se vor mai depăşi 22 de grade. Ploile vor apărea pe timpul nopţii şi duminică dimineaţă. Apoi, luni, un nou val de averse va cuprinde zona Capitalei, va bate vântul şi vor fi cel mult 16 grade Celsius.

Două zile plăcute sunt anunţate la munte, unde temperaturile vor tinde spre 19 grade Celsius

Sâmbătă noaptea şi duminică dimineaţa va ploua izolat în masivele sudice şi estice, iar pe creste vor fi fulgi de zăpadă şi vântul va prinde putere. Precipitaţiile se vor intensifica luni în Carpaţii Meridionali şi Orientali.

Pe litoral, vremea se va mai încălzi şi se vor atinge 20 de grade Celsius, dar soarele va străluci fără probleme doar pentru o zi. Din weekend, vor reveni ploile şi intensificările vântului

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri