Sari la conținut

Vreme capricioasă. La ce să ne așteptăm în weekend

Meteorologii anunţă ploi de după-amiază, din loc în loc, şi în perioada următoare. Temperaturile vor rămâne însă la valori agreabile.

Astăzi vremea va deveni instabilă după orele prânzului, mai ales la deal şi la munte.

Ploile torenţiale cu tunete şi fulgere vor afecta şi regiunile nordice, estice şi centrale. Pe suprafeţe restrânse cantităţile de apă vor depăşi 20l/mp şi va cădea grindină. Maximele vor fi cuprinse între 23 de grade în nord şi cel mult 35 de grade în Lunca Dunării.

În prag de weekend, vremea frumoasă va cuprinde majoritatea regiunilor, dar temperaturile vor bate în retragere.

Ploi de vară vor apărea în special în a doua parte a zilei prin nordul, centrul şi estul ţării, iar sâmbătă în special în nord. Apoi, din cursul nopţii, aversele se vor înmulţi în sud şi în est, iar duminică vor cuprinde aproape toată ţara, cu excepţia regiunilor vestice. Maximele nu vor mai trece de 28 de grade Celsius.

Pe litoral, şansele de precipitaţii vor fi mari după-amiază, atunci când şi vântul se va intensifica şi nu este exclus sa cadă grindina. Apoi vor urma două zile frumoase, dar atmosfera va deveni din nou instabilă în ultima zi a săptămânii. Tot atunci temperaturile vor scădea destul de mult şi vor fi în jur de 22 de grade atât în aer, cât şi în apa mării.

Ploile vor continua să prefere zonele montane şi în perioada următoare. Doar mâine va fi o zi mai liniştită, pentru că în rest, vor fi averse în fiecare după-amiază şi seară în majoritatea masivelor. Izolat se vor aduna până la 45 de litri de apă/mp şi va apărea grindina.

Pe aceeași temă