Vremea se va răci în toată ţara, de săptămâna viitoare. Cu cât vor scădea temperaturile

Data publicării:
shutterstock_1193423917

Este o atmosferă ca de vară în mare parte a ţării, iar temperaturile vor înregistra cele mai mari valori de la începutul primăverii. Însă situația se schimbă de săptămâna viitoare, anunță meteorologii. 

Weekendul începe cu vreme foarte caldă în sud şi în sud-est, unde termometrele vor indica maxime de peste 20 de grade Celsius. În restul ţării, vremea se va mai răcori. Vor fi ploi sub formă de aversă în sud-vest, centru şi est şi pe arii restrânse în rest. La peste 1.800m altitudine va ninge, iar vântul va depăşi 90 km/h.

Precipitaţiile vor continua în vest, nord şi centru pe final de weekend, iar vântul va prinde putere peste tot. Vor fi rafale de peste 50 km/h în mare parte a ţării, în timp ce pe creste, vor depăşi 90 km/h. Acesta se va domoli la începutul săptămânii viitoare şi, tot atunci, vor începe să scadă şi temperaturile. Marţi, maximele vor mai tinde spre 11 grade Celsius doar în regiunile sudice, deşi acolo vor fi precipitaţii, în special în prima parte a zilei.

Weekendul aduce temperaturi foarte ridicate în Bucureşti. Maximele vor avea valori în jur de 19 grade Celsius. Ziua de mâine va fi însorită, dar vântul va avea intensificări. Presiunea aerului va scădea uşor. În Capitală, va fi vreme de plimbare şi duminică, dar vântul va atinge viteze de 40 .. 45 km/h. Ploile işi vor face apariţia luni dimineaţă, dar vor fi slabe. Peste zi, vor lua o scurtă pauză şi vor reveni pe timpul nopţii. Vremea se va răci accentuat, în special marţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri