10 chestii care trebuie interzise după ce terminăm cu Uber-ul

Data actualizării: Data publicării:
berze
Berzele nu au licență de zbor, spune Lucian Mîndruță

Pentru ușurarea efortului guvernamental de a trage de urechi țara până înapoi în Evul Mediu, am zis să scriu o listă în atenția doamnei Dancilă, că poate i-o printează cineva pe un bilețel și-o aplică. Spre binele națiunii, firește. Deci, 10 cazuri de concurență neloială care trebuie eliminate din România:

1. Netflix. Are licență CNA? Au actorii atestat de la IATC? Au diplomă echivalată aici? Nu? Punem lacătul! Și dăm OUG să ne întoarcem la Marina Almășan!

2. Spitalele private. Ca să lase spitalele de stat fără clienți, astea dau cu dezinfectant și omoară bacteriile - păi știți câte miliarde de vieți unicelulare nevinovate se pierd în felul asta? Și sunt bacterii românești, nu otrăvuri străine, cum zice dl. Dragnea. Să le salvăm, și pe ele și job-urile lor. Cum ce job-uri au bacteriile? Să omoare lumea în spitalul de stat!

3. Producătorii de țuică de casă. Au aprobare de la Daea? N-au! Au analize pă țuica aia? Doar cu cerul gurii! Cu ăștia facem la fel că taximetriștii cu Uber: ne prefacem prieteni, mergem la ei, bem un pahar, întrebăm de timbru și după aia chemăm poliția peste ei! Să stea pe apă și pâine în arest!

4. Apropo de Daea. Trebuie urgent interzise berzele. Au licență de transport comercial? N-au? Păi cum îndrăznesc să aducă copii? Fără plan de zbor, fără taxa de survol… păi știți cât pierde bugetul ROMATSA din cauza asta?

5. WC-ul în casă. În primul rând că nu e inventat în România. Când stai pe el, te ploconesti - ba chiar te scremi colocvial - în față Occidentului. E nepatriotic! În plus, fiecare WC instalat în casă face concurență neloială ălora din fundul curții, de la țară. Din cauza lui se și pierd o mulțime de job-uri tradiționale: băieții care sapă groapa să cadă rahatul în ea, tâmplării care fac ghereta, tipografii care scot ziarul care ajunge în final acolo. Să fie interzise!

7. Lumea zice să închidem și emailul, că face concurență Poștei. Nu, nu e adevărat. Singurul lucru care face concurență Poștei, în mod neloial, e MoneyGram-ul și alte servicii de transfer. Astea aduc bani pensionarilor de la copiii din străînătate, la concurență cu pensia - și câteodată mai mulți. Asta n-ar fi nimic, dar copiii aia dau telefon și cer în schimbul banilor chestii de genul “nu mai vota, mamaie cu nenorociții aia, că vreau să mă întorc și eu acasă!”. Nu e corect, e șantaj sentimental. Ori avem alte instituții care se ocupă cu șantajul asta, numite primării!

8. Cărțile. Sunt voci care spun că acestea te-ar face ne-prost. E incorect față de proști, care au dreptul fundamental, garantat de Constituție și CCR, de a rămâne așa. În plus, sunt județe în care acest drept e de asemenea și o obligație - iar cărțile ar putea să saboteze îndeplinirea ei. Din fericire, în multe din ele nu se găsesc cărți, dar e bine să fim vigilenți!

9. Spitalul de nebuni. Nu e nevoie de multe explicații: face concurență neloială multor televiziuni, unde nebunii, în loc să fie sedați, sunt puși să vorbească. Ceea ce nu e corect pentru restul de nebuni internați, care, la același nivel de delir, sunt tratați cu 10.000 de volți în electroșocuri, în loc de 10.000 de euro salariu!

10. Și ultima chestie care trebuie interzisă: mai multe partide. N-avem nevoie de ele: e suficient unul singur. Țara nu e foarte bogată și dacă e să fure atâta de mulți aproape că nu merită efortul! Soluția cu un singur partid elimina concurență asta stupidă, pe care România nu și-o mai poate permite. Să rămână deci o singură gașcă la putere, permanent. Dar cum o alegem? Zic să dăm cu banul - eu am încercat și mi-a ieșit PSD. Unii au pur și simplu noroc!

 

 

Partenerii noștri