Brexit. CTP, avertisment pentru români: O să li se întâmple ce s-a întâmplat la Ditrău

Data actualizării: Data publicării:
brexit
Companiile britanice caută 50.000 de specialiști pentru a evita haosul vamal. Foto: Guliver/GettyImages

Cristian Tudor Popescu spune că Brexitul nu este altceva decât o „mare escrocherie” care, prezice gazetarul, va ajunge la eșec, pentru că nu va aduce bunăstarea promisă. Iar atunci țapi ispășitori vor fi găsiți românii din Regat și ceilalți imigranți, cărora o să li se întâmple ce se întâmplă azi la Ditrău.

„Românii ar trebui să se gândească la legătura dintre Ditrău, ce se întâmplă acolo și Brexit.  Ce zic eu, fac o predicție, că se va întâmpla în urma Brexitului - mă refer, firește, la românii din Anglia, pentru că asta interesează. Acest Brexit este o gigantică escrocherie. Aici este vorba de bani, la fel ca mărirea pensiilor cu 40 la sută de către PSD de unde nu erau bani. O gigantică escrocherie în care s-a promis fiecărui cetățean englez care a votat „Leave”, să părăsească Uniunea Europeană, o pălărie de bani. Exact așa. Asta a fost promisiunea: domnule, dacă nu le mai dăm ălora la Bruxelles banii ăia mulți din care se ghiftuiesc parlamentarii europeni și toți ăia de-acolo din organismele europene, o să avem, vă dăm bani cu lopata, vouă, cetățenilor. O să fie un sistem de sănătate mai bun, totul o să crească, crește nivelul de trai îndată ce ieșim. Ei, și într-un timp nu foarte lung, se va vedea că nu-i așa. Escrocheria o să se arate în toată splendoarea ei”, a explicat CTP.

„Și atunci, ce  o să se-ntâmple? O să se întâmple ce s-a întâmplat la Ditrău”, spune gazetarul.

„Acum, se spune: românii n-o să aibă nicio problemă în următorul an, rămân cu același statut. Dar după aceea? După aceea? Când o să înceapă să se împută brânza englezească, aia promisă de alde Farage & comp.? Și, firește, Boris Johnson, care e acum în putere. Ce-o să facă guvernul atunci?” - a întrebat gazetarul.

„Păi, o să se năpustească asupra imigranților, asta o să facă. Pentru că atunci când o să se vadă clar că nu au venit câinii cu covrigi în coadă la Londra, după ce n-a mai fost în Europa, atunci trebuie găsiți vinovați, trebuie găsite niște justificări: de ce n-avem, domnule, câte o pălărie de bani pentru fiecare, că așa ne-au spus! Din cauza lor, din cauza românilor, din cauza srilankezilor, din cauza unora cu turbane, din cauza ălora cu pielea mai închisă, de-aia n-aveți! Pentru că și asta a fost o componentă importantă. S-a spus: o să vină toți, o să vină 70 de milioane de sirieni în Anglia! 70 de milioane!” - a arătat CTP.

„Există și acolo imbecili, în Anglia, mulți, cu toate că e o țară cu cei 700 de ani de acasă, ba chiar mai mulți, totuși există. Există cei care au crezut lucrul ăsta. Și atunci, asta cred eu că se va întâmpla: ce s-a întâmplat la Ditrău. Țapul ispășitor pentru eșecul Cornului „Abudenței” - cum zicea Ceaușescu, „abudenței” și „Vienam”, că nu putea să zică două consoane una după alta, cum zic acum pe la televizoare „ajunt”, director-ajunt. Cornul Abundenței nu se arată. Și atunci, se găsesc vinovații, cu niște motivări la fel de absurde și de inumane și de cretine ca ale celor pe care i-am văzut la Ditrău”, a punctat în concluzie Cristian Tudor Popescu.

Citiți și:  CTP, despre cazul „liftiera de la Ministerul Muncii”: Ce spectacol am putut să văd! Rar!

CTP: Dragnea este Contele de Monte-Cristoiu. Cum explică gazetarul declarația fostului lider PSD că „Prețul era România”

CTP, despre reformarea PSD: A fost, este și va fi un partid comunistoid, dictatorial. Nu poate să funcționeze altfel

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri