Ce conține vaccinul? Leapșă sentimentală către Maradona

Data publicării:
George Tuță
George Tuță
Președintele PNL Sector 1
George Tuță este deputat PNL de Ilfov, chestor în Biroul Permanent al Camerei Deputaților și președintele PNL Sector 1. Este absolvent de științe economice și are o experiență de peste 10 ani în administrația publică.
portret al deputatului pnl george tuta pe fond negru
George Tuță, deputat PNL

De-a lungul și de-a latul țării, pe toate frecvențele lungi și scurte, până hăt departe către RockFM, se răspunde în aceste zile la întrebarea “Ce conține vaccinul?” Noua campanie de informare și sensibilizare este un semn că Guvernul și-a dat seama rapid că strategia care l-a dus până la 4.5 milioane de vaccinați trebuie puțin schimbată pentru restul de electori vaccinabili. Argumente diferite, emise de actori diferiți pentru urechi și culturi diferite.

Totuși ceva rămâne constant: mai toți cei care sunt chemați să răspundă la întrebare afirmă răspicat că vaccinul ne oferă șansa revenirii la normalitatea “de dinainte”. O constantă melancolică, delicată și ușor stranie, având în vedere faptul că normalitatea de acum doi ani avea și ea neajunsurile ei.

Dar se pare că pilda cu rabinul și caprele se potrivește pentru orice criză, indiferent de spațiu și timp.

Până la urmă, vaccinul “conține” câteva ingrediente benefice pentru orice ADN de bun român: atenție la cei din jur, solidaritate, igienă mai bună, energie pentru idei noi, apropiere de familie, redescoperirea unor pasiuni, încrederea în oameni și ajutorul prietenilor. Plus alte ingrediente personale pentru fiecare, gânduri pozitive pe care uitasem că le avem.

Oamenilor le este dor de micile excese care le condimentau serile și verile. În toată Europa, relaxarea măsurilor anti-pandemie a fost întâmpinată cu urale, îmbrățișări și bucurie pe care oamenii le așteptau ca pe o formă deloc subtilă de eliberare. Iar la acest capitol, din fericire, România este trup, suflet și inimă latino integrată perfect în Europa.

Noua campanie de informare pro-vaccinare ar avea nevoie de o doză mai mare de inovare în comunicare și un pic de atac la timiditatea unei comunități care știe exact ce vrea. Dar pentru că toți suntem oameni serioși care nu se pot atât de ieftin compromite, dăm o leapșă virtuală către Maradona, cel care putea spune orice, oricând și pe care lumea nu se putea supăra orice ar fi spus. Întrebat câți copii are, Diego a răspuns: “Am doi copii legitimi, restul sunt rodul banilor și al greșelilor.”

Să aveți o vară plină de conținut!

Partenerii noștri