Cristian Tudor Popescu: Publicul lui Liviu Dragnea nu a dispărut

Data actualizării: Data publicării:
dragnea ingrijorat_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a declarat, joi, la Digi24, că Liviu Dragnea “nu prea are unde” să reintre într-un partid politic, dar că poate fi fondator al unei noi formațiuni. Gazetarul susține că “este greu” ca fostul lider PSD să-și facă singur un partid sau să revină în rândul social-democraților. Totodată, Cristian Tudor Popescu consideră că publicul lui Dragnea nu a dispărut, “dar nu cu discursul anti-justiție poate să mănânce o pâine politică”.

„Ce e de spus e ce se va întâmpla după această punere în libertate a domnului Dragnea. Faptul că are interdicțiile acestea de a ocupa niște funcții publice, politice în următorii ani nu-i diminuează domnului Dragnea setea de putere câtuși de puțin. Chiar dacă ar putea să ocupe astfel de funcții, chiar dacă ar putea să reintre în arena politică, domnul Dragnea nu prea are unde, pentru că PSD în clipa de față stă binișor, chiar bine în sondaje, are o poziție bună în opoziție față de putere, din care poate câștiga în continuare procente. Deci nu-l așteaptă PSD-iștii în clipa de față pe Dragnea ca pe un salvator ca să scoată partidul dintr-o vrie în care nu se află.

Unde s-ar mai putea duce Dragnea cu discursul lui anti-european, anti-occidental, naționalist, suveranist? Să se ducă la AUR. Însă, AUR nu au ce să facă cu el. Nu și-ar asuma un asemenea risc. Abia au scăpat de Șoșoacă, deci de un personaj care încearcă să-și impună puterea totalitar în partid.

La partidele existente Dragnea nu are unde să se ducă, iar ca să-și facă singur un partid e greu, nu imposibil. Poate încerca așa ceva. Nu știu dacă i se permite. N-are voie să fie lider politic, dar să fie membru fondator al unui nou partid cred că nu i se interzice.

Mai sunt și celelalte dosare pe care le are domnul Dragnea, care stagnează în mod inexplicabil, de pildă «Tel Drum», de ani de zile. Poate acum se va mai accelera, deci perspectivele ca domnul Dragnea să mai însemne ceva în peisajul politic românesc sunt foarte reduse”, a afirmat gazetarul Cristian Tudor Popescu.

Citește și: Avocata lui Liviu Dragnea: Cred că i-a purtat noroc judecarea la Tribunalul Giurgiu

Cristian Tudor Popescu susține că pentru a avea un discurs, fostul lider PSD trebuie să aibă un public.

Gazetarul a afirmat că publicul lui Liviu Dragnea nu a dispărut, “dar nu cu discursul anti-justiție poate să mănânce o pâine politică, ci cu discursul anti-european, anti-multinaționale, îndreptate împotriva străinilor, un discurs suveranist de tip Orban în Ungaria”.

“Aici, da. Are destui ascultători acum în România. Se vor găsi televiziuni și site-uri care să-l citeze pe domnul Dragnea. Dacă practică un astfel de discurs anti-UE, ca să spunem foarte limpede despre ce este vorba, atunci poate să aibă o audiență domnul Dragnea”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Cătălin Nunu, jurnalist Digi24: Pentru PSD-ul care a încercat să se îndepărteze de această epocă, ce e mai degrabă ieșirea lui Liviu Dragnea?

Cristian Tudor Popescu: “Nu mai are mare relevanță. Cu toate că mai sunt în partid oameni din gașca lui Dragnea, e greu să fie reactivați în clipa de față. Actuala conducere s-a instalat, gașca lui Ciolacu are rezultate destul de bune în plan politic până acum.

Să nu uităm un lucru. Domnul Dragnea a vrut desființarea PSD. A dat în judecată partidul, din pușcărie, pentru că a ținut alegeri interne. După astfel de gesturi e greu, dacă nu imposibil, să mai aibă vreo tangență cu PSD domnul Dragnea”.

Partenerii noștri