Cristian Tudor Popescu: Simona - campioană la Roma, după finala cu Muguruza

Data actualizării: Data publicării:
Simona Halep la turneul de tenis de la Roma, septembrie 2020.
Simona Halep. Foto: Getty Images

Cristian Tudor Popescu a comentat victoria finală a Simonei Halep la turneul WTA de la Roma, spunând că aceasta nu este mai puțin meritată ca urmare a accidentării oponentei sale, Karolina Pliskova. El spune, pentru Digi24, că printre parametrii necesari câștigării unui meci de tenis se află și condiția fizică.

“Simona era pregătită pentru finală din toate punctele de vedere. Eu așteptam un meci foarte intens cu Pliskova. Este straniu ce s-a întâmplat cu Pliskova, pentru că ieri după-amiază nu a arătat niciun fel de problemă, nici fizică, nici psihică, nici motorie în meciul cu Vondrusova. Acum am văzut că își sufla nasul și avea ochii roșii.

Nu știu exact ce s-a întâmplat în atât de puțin timp, în 24 de ore, să nu fie în stare să joace. Nu știu de ce a mai intrat pe teren Pliskova, pentru că nu a jucat. De la prima minge și până la abandon ea nu s-a mișcat. Dacă ne uităm atent, ea nu a lovit aproape deloc din mișcare. Tot ce a lovit au fost execuții de pe loc, serviciul și el foarte slab, cu duble greșeli. Nu putea să facă mecanica de serviciu ca lumea, a cerut și asistență medicală. Am înțeles că la spate ar fi o problemă. Nu înțeleg în continuare aceste două lucruri: 1. Cum i s-a putut degrada starea atât de repede, în 24 de ore și 2. De ce a mai intrat pe teren în astfel de condiții?.

Repet ce am spus acum două zile după meciul cu Putintseva. Kazaha a abandonat și ea la un moment dat, dar era explicabil, pentru că a avut înainte niște meciuri crunte, de peste 5 ore, însumat, pe teren, care au uzat-o rău fizic și era explicabil ce i s-a întâmplat.

Această victorie a Simonei nu este mai puțin valabilă decât oricare alta. Condiția fizică este un parametru dintre cei care contribuie la victorie sau înfrângere, alături de serviciu, de forehand, de backhand, de condiția psihică a jucătoarei. Un meci de tenis se câștigă cu suma acestor parametri. Dacă această sumă scade sub un anumit prag, atunci pierzi. Scăderea poate să vină de la o anumită lovitură. Nu-ți merge serviciul sau forehandul. Poate să vină de la o cădere psihică a jucătoarei sau poate să vină de la o prăbușire fizică.

O să auzim pe net că Simona n-a câștigat, a beneficiat de două abandonuri. Nu este adevărat. Simona este campioană a internaționalelor Italiei de la Foro Italico, după adevărata finală cu Muguruza!”, a declarat Cristian Tudor Popescu, după victoria Simonei Halep, la Roma.

Halep a câştigat, luni, turneul WTA de la Roma, dotat cu premii totale de 2.098.290 dolari, după ce adversara sa din finală, Karolina Pliskova (Cehia), a abandonat la scorul de 6-0, 2-1 pentru româncă.

Partenerii noștri