CTP, despre decizia privind slujbele fără certificat verde: Acești politicieni aflați la putere se sperie și de umbra lor

Data publicării:
ORADEA - SLUJBA DE - CATEDRALA ADORMIREA MAICII DOMNULUI - 2 MAI
Activitățile religioase sunt exceptate de la obligativitatea deținerii certificatului verde Covid-19. Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a afirmat, vineri seara, la Digi24, că decizia autorităților de a nu impune certificatul verde la slujbele religioase a fost luată „pentru că așa cred cei aflați acum la putere că sunt mai puțin antipatici oamenilor decât oricum sunt”. Gazetarul susține că „acești politicieni aflați la putere de doi ani în România se sperie și de umbra lor și își subestimează electoratul”.

Cristian Tudor Popescu: „Dumneavoastră înțelegeți, în acest context, prevederea ca în biserică să se poată intra fără certificat verde?”.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Nu, sigur că nu are nicio explicație științifică.

CTP: „Da, domnul Arafat, de altfel, a și declarat că această hotărâre în legătură cu biserica este făcută pe lângă expertiza științifică, deci este o hotărâre politică. De ce este luată ea? Pentru că așa cred cei aflați acum la putere că sunt mai puțin antipatici oamenilor decât oricum sunt și mai adună poate ceva capital”.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: E o realitate?

CTP: „Nu. În cazul de față, e a nu știu câta oară când văd asta la acești politicieni aflați la putere de doi ani în România: se sperie și de umbra lor și își subestimează electoratul. În dorința de a obține ceva capital de imagine, subestimează electoratul.

Acum, dacă se cerea certificat verde pentru intrarea în biserică, nu ar mai fi zis nimeni nimic. Cum să zici, când oamenii vor avea nevoie de certificat verde ca să se ducă la serviciu? În continuare rămâne o problemă de ce vor avea de luni? Pentru că acum nu”.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Nici de luni, pentru că obligarea angajaților să aibă certificat verde trebuie reglementată prin lege, prin Parlament. Nici de luni nu se va întâmpla asta.

CTP: „Nici de luni. Asta e altă problemă. Vasăzică, astă vară n-ai avut timp să asiguri cadrul legal pentru impunerea certificatului verde în astfel de situații despre care se știa foarte bine că necesită aprobarea Parlamentului. Atunci n-aveau treabă cu așa ceva.

Ca să te duci la serviciu îți va trebui certificat verde, ca să intri în magazine, ca să te duci, de pildă, la teatru. Sunt oameni în țara asta care doresc să se ducă la teatru. Le trebuie certificat verde. Sunt alții care doresc să se ducă la alt teatru. Statutul acestor două instituții este aproape identic. Ambele sunt sprijinite cu bani de la stat, teatrul și biserica. Ca să mă duc la teatru, îmi trebuie certificat verde. Ca să mă duc la biserică, nu-mi trebuie”.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Certificatul verde nu ar fi fost un atac la adresa credinței, nici a bisericii, nici a credincioșilor.

CTP: „Nici o discriminare”.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Și nici o îngrădirea a vreunei libertăți. Vi se pare logică această scăpare? Credinciosul, cel care merge la biserică și vrea să meargă acolo va dori să intre și într-un magazin. Acolo o să aibă nevoie de certificat. Deci, oricum acel credincios, probabil dacă nu și-a făcut vaccinul și ăsta este singurul motiv pentru care își va face vaccinul și anume accesul în anumite locuri, și-l va face.

CTP: „Sau nu și-l va face. Problema lui”.

Partenerii noștri