Video CTP: Dumnezeu îmbătrânește, nu mai vede și nu mai aude bine

Data actualizării: Data publicării:
cristian tudor popescu
Cristian Tudor Popescu, în emisiunea „Cap limpede” de la Digi24 Foto: captură video

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a mărturisit vineri, în emisiunea „Cap limpede” de la Digi24, că după ce a publicat o carte intitulată „Dumnezeu nu e mort”, un cititor i-a pus o întrebare: dacă Dumnezeu evoluează.

„Da, evoluează”, îi răspunde gazetarul. „Dumnezeu îmbătrânește și când îmbătrânește, are cataractă, glaucom, nu mai vede bine, nu mai aude bine. Așa se explică faptul că lasă să se întâmple toate grozăviile astea, care observați cum se adună? Vin din toate părțile acum: războiul, clima care se
distruge, bolile... Variola maimuței care vine după COVID, gripa tomatelor care vine după variola maimuței asta. De ce? Pentru că deranjăm, deranjăm, deranjăm natura, deranjăm planeta, intrăm în țesutul ei viu și răspunsul este ăsta. Dar Dumnezeu a îmbătrânit, e orb și a surzit”, a arătat CTP.

La observația că prin acest răspuns arată că pleacă de la premisa că Dumnezeu există, gazetarul a răspuns: „Eu n-am spus niciodată că Dumnezeu nu există, am spus că nu se supune noțiunea respectivă, nu poate fi supusă unei afirmații ontologice, deci nu are sens, eu asta spun. „Dumnezeu există” are tot atâta sens - sau n-are - ca Dumnezeu nu există. Dumnezeu nu e o categorie ontologică”, a punctat CTP.

Partenerii noștri