CTP: Iohannis a încetat suficient de repede cu exercițiul electoral numit alegeri anticipate

Data actualizării: Data publicării:
ctp5

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 anunțul președintelui Klaus Iohannis că va numi un premier cel târziu marți și declarația șefului statului că e nevoie urgentă de instalarea unui guvern, iar subiectul alegerilor anticipate poate fi reluat după prezidențiale.

Președintele a încetat suficient de repede, spre bucuria mea, cu acest exercițiu electoral numit alegeri anticipate și a a avansat ideea unui guvern rapid instalat. A realizat că fără un guvern care să acționeze rapid în folosul cetățenilor, care să facă o diferență față de guvernul Dăncilă, nu se poate realiza o victorie reală asupra PSD.

Au fost trimise alegerile anticipate acolo unde le e locul - mai la iarnă, mai la primăvară, om vedea, mai reluăm discuțiile, mai frământăm problema. Asta este o atitudine rațională, care mă bucură, aștept să văd și guvernul corespunzător”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Gazetarul mai spune că în funcție de premierul pe care îl va desemna Klaus Iohannis se va decide și soarta PSD, în condițiile în care guvernul condus de Viorica Dăncilă a picat la moțiunea de cenzură.

Se așteaptă mișcarea din partea cealaltă, a președintelui Iohannis cu PNL și cu guvernul pe care îl va numi, după cum ne-a spus, până marți, cel târziu. E firesc ca PSD să aștepte mișcarea asta la cotitură. În funcție de forța soluției pe care o va prezenta Iohannis împreună cu PNL se vor desfășura lucrurile și în PSD.

Dacă prezintă o soluție solidă, atunci într-adevăr Dăncilă are mari probleme, pentru că și așa e greu ca Dăncilă să mai intre în turul 2, sunt realiști. Apar îndoieli dacă să mai investească în ea, de unde și replica d-lui Manda, vi-l amintiți cum roia în jurul d-nei Dăncilă, mai lipsea să facă gru-gru, ca guguștiucii, în jurul ei. Și acum zice: cine plătește sâmbătă lansarea? Totul depinde de re

Partenerii noștri