Cine intră în al doilea tur cu Klaus Iohannis?

Data actualizării: Data publicării:
candidatii alegeri prezidentiale 2019

Cine intră în al doilea tur cu Klaus Iohannis? Este întrebarea la care răspund jurnaliștii Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu.

Duminică, 10 noiembrie 2019, are loc primul tur al alegerilor prezidențiale. Întrebarea e, de fapt, cine va intra în al doilea tur al alegerilor prezidențiale. E clar că actualul președinte Klaus Iohannis intră în turul al doilea, pentru că nu poate câștiga din primul tur - ar trebui să fie o prezență masivă la vot și Klaus Iohannis să ia 50 la sută plus 1 din voturi. Miza acestor alegeri prezidențiale este legată, de fapt, de challangerul care va intra în al doilea tur. Și aici sunt trei candidați cu șanse: candidatul PSD, candidatul USR-PLUS și independentul Mircea Diaconu. Ultimele sondaje au arătat că sunt la o diferență în marja de eroare, doar că în ultima săptămână s-au întâmplat niște lucruri care s-ar putea să modifice fundamental raportul de forțe, arată jurnalistul Florin Negruțiu.

Plecarea din fruntea guvernului a Vioricăi Dăncilă poate să-l avantajeze pe Dan Barna, pentru că Dan Barna, alături de USR, până la urmă au susținut guvernul Orban, au devenit parte a acestei victorii. În același timp, însă, trebuie ca Dan Barna trebuie să recupereze o lipsă de vizibilitate în spațiul public, când a reușit cu greu să taie discursul violent al Vioricăi Dăncilă, cea care a dorit să se bage cu forța și cu țipete în cel de-al doilea tur de scrutin. Lucrurile sunt, într-adevăr, în marja de eroare, dar mai sunt câteva procente pe care nu le-am văzut până acum: sunt procentele din diasporă, consideră jurnalistul Claudiu Pândaru.

Urmăriți dialogul celor doi jurnaliști în materialul video de mai jos:

Partenerii noștri