ÎNTREBAREA SĂPTĂMÂNII: Vă luaţi copiii cu dumneavoastră atunci când mergeţi la vot? De ce?

Data publicării:
vot urne jean monnet inquam ganea copil crop
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

„Vă luaţi copiii cu dumneavoastră atunci când mergeţi la vot? De ce?”, o întrebare la care răspund jurnaliștii Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu.

"De când s-au făcut mai mari i-am dus de fiecare dată, eu pun ştampila, ei bagă buletinele în urnă. Dintr-un motiv foarte simplu, i-am învăţat să se spele pe dinţi, să facă duş, să nu arunce gunoiul decât la coş. Am zis că e bine să îi învăţăm şi acest gen de igienă socială, de igienă democratică. Votul este un drept, nu o oblogaţie, dar la fel de bine nu eşti obligat să faci duş, nu eşti obligat să te speli pe dinţi sau să arunci gunoiul la coş. Dar trebuie să le faci dacă vrei să trăieşti în societate ca un animal social civilizat. Ăsta e motivul pentru care copiii mei merg cu mine la vot", spune Florin Negruţiu.

"O democraţie trebuie exersată şi exemplificată, iar pentru un copil, părintele lui e probabil un model bun. Îi arăţi copilului cum se votează, de ce se votează şi el vede la un moment dat foarte rapid, mai ales dacă a ajuns la o vârstă la care poate înţelege consecinţa votului, ce se întâmplă, înţelege mecanismele de funcţionare ale unei societăţi, deşi nu are încă dreptul să voteze, dar îl va avea", afirmă Claudiu Pândaru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri