Paiele din ochiul dlui Voiculescu și gheata din ochiul dlui Beckham

Data publicării:
George Tuță
George Tuță
Președintele PNL Sector 1
George Tuță este deputat PNL de Ilfov, chestor în Biroul Permanent al Camerei Deputaților și președintele PNL Sector 1. Este absolvent de științe economice și are o experiență de peste 10 ani în administrația publică.
portret al deputatului pnl george tuta pe fond negru
George Tuță, deputat PNL

Deranjat că nu este lăsat de pacienții care bat mingea prin spitale să se lupte liniștit cu mafia, dl Voiculescu și-a asumat generos rolul principal în filmul scuzelor tardive pe toate subiectele posibile.

Valul trei al pandemiei s-a pus însă contra strategiei fin graseiate de a câștiga cu orice preț concursul de frumusețe al portofoliilor din Guvernul României. Fără a da socoteală nimănui, fără a răspunde întrebărilor legitime venite din public sau din partea colegilor de guvernare.

Probabil că excelentul film "Colectiv" va avea un parcurs bun la Oscaruri. Eventual va câștiga. Ce pierde din vedere dl Voiculescu este că documentarul nu este prin excelență populat cu actori. Cu atât mai puțin "Colectiv". Acolo este zugrăvită o realitate frustă, nemachiată, în lumină proastă și atitudine și mai proastă.

Dl Voiculescu avea datoria, prin natura funcției, să găsească înțelepciunea, priceperea și tonul de a lucra în Guvern pentru a îndrepta acest tablou strâmb. În nici un caz pentru a se arăta cel mai dezavantajat de vreme, arbitraj, alinieri astrale și colegi care nu îi pasează.

Un exemplu util. Dl Drulă, ministru al transporturilor, membru al aceluiași construct politic, a declanșat în plină zi un război similar împotriva scheletelor din dulapurile metroului, iar acțiunile legitime ale domniei sale au fost susținute fără echivoc de coaliție. Înseamnă că în cazul dlui Voiculescu problema nu este neapărat legată de lupta lui cu mafia din sănătate. Sau cu susținerea coaliției.

Problema dlui ministru este un ego de foileton înghesuit în fapte concrete de scurt-metraj.

Iar într-o echipă ego-urile tind să strice mai mult decât să ajute.

O ultimă posibilă explicație pentru revocarea dlui Voiculescu este adusă de dl Ferguson, legendarul manager al Man United. Iritat de implicarea scăzută alături de echipă a dlui Beckham, acesta nu a ezitat să îi explice tranșant, prin exemplul fin al unui bocanc zburător prin vestiar, rolul managerului într-o echipă. Cităm din autobiografia dlui Ferguson: "În momentul în care un manager își pierde autoritatea, nu mai există cu adevărat un club. Când jucătorii ajung să conducă, atunci ai o problemă."

Partenerii noștri