Sari la conținut

Părerea românilor | Sunteţi de acord cu imunitatea parlamentarilor?

Digi24 v-a întrebat săptămâna trecută ce aţi vrea să schimbaţi în România. Am primit sute de mesaje. O bună parte dintre telespectatori ne-au scris despre „disputa” parlamentari - DNA pe tema imunităţii demnitarilorilor, despre privilegiile lor şi despre lupta anticorupţie.

Alexandru Concita: „Să li se ridice imunitatea tuturor parlamentariilor, să fie egali cu noi.”

De aceeaşi părere este şi Maria Bucşă: „Vreau parlamentari fără imunitate, fără pensii speciale pentru vreo categorie profesională şi confiscarea averilor ilicite.”

Gheorghe Ciprian Vasu: „Eu aş schimba Parlamentul! Parlamentari fără imunitate!”

Mulţi telespectatorii îşi doresc ca numărul senatorilor şi deputaţilor să fie redus.

Carmen Cinta: „Parlament format din maximum 300 de parlamentari. Eliminarea urgentă a imunităţilor. Eliminarea dreptului de a mai deţine funcţii publice, de orice fel, inclusiv în partide, dacă au suferit condamnări definitive. Suspendarea provizorie din aceste funcţii până la decizia finală judecătorească.”

Un alt telespectator, Sebastian, ar vrea să se schimbe legislaţiei, în special în privinţa imunităţilor, privilegiilor, a pensiilor speciale. Şi tot el propune reducerea numărului de parlamentari la 200.

În ceea ce priveşte lupta anticorupţie, Ioan Moldovian ar vrea ca DNA-ul să urgenteze finalizarea dosarelor Microsoft, Petromidia şi a dosarelor ANRP. „Recuperarea prejudiciului să fie cea mai importantă acţiune”, spune acesta.

Paul: „Toţi managerii numiți politic, din toate instituţiile statului, toţi parlamentarii care au mai mult de un mandat și cei cercetaţi să nu mai aibă dreptul să mai candideze sau să ocupe funcții de conducere la companii de stat. Şi să renunțe românul la şpagă!”

Lasă un comentariu pe pagina de Facebook a Jurnalului de Seară sau trimite-l pe adresa de mail redacţie@digi24.ro. Sau înregistrează-ţi părerea, cel mult un minut, şi trimite-o pe WhatsApp la numărul 0771 100 304, cu menţiunea „Pentru Jurnalul de Seară”.