Ioana Ciurlea: Românii + legile = LOVE

Data actualizării: Data publicării:
Ioana Ciurlea, reporter Digi24
Ioana Ciurlea Foto: Facebook

Încetați să vă mai puneți tricolorul la geam și apucați-vă să iubiți legile țării.

ioana ciurlea - fb
Ioana Ciurlea Foto: Facebook

"Patriotismul nu este doar un sentiment sezonier și festiv, adevăratul patriotism este să iubești legile țării tale." N-a spus-o doar Montesquieu, ci chiar și Călin Popescu Tăriceanu. Iar dacă vă grăbiţi să spuneţi că nu aveţi motive să iubiţi legile, îmi permit să vă contrazic cu doar câteva exemple:
Cum să nu fi iubit Ordonanţa 13? Doar dezincrimina abuzul în serviciu și dădea liber la furt din bani publici. Păcat că au protestat câteva sute de mii de hateri și au omorât dragostea din fașă.
Cum să nu iubești legea recursului compensatoriu? Doar a scos din închisori, înainte de vreme, 9000 de infractori, dispuși să îți dea în cap. Păi cine nu s-ar simți cu adevărat patriot să aibă șansă să se întâlnească în scara blocului cu un delicvent flămând și lefter?
Cum să nu iubești legile justiției? Nu ne dorim cu toții o întorcere în timp cu 30 de ani, o întoarcere la vremurile în care justiția era controlată politic? Ar fi, de fapt, o întoarcere la rădăcini.
Cum să nu iubești legea armelor? Liber la pistoale nelimitate pentru criminali, tălhari și cămătari! Îți crește inima în pieptul patriot când te gândești la perspectivă.
Și cum vom putea să nu iubim amnistia și grațierea? Se știe în toată lumea că românul adevărat e ală care iartă. Doar imaginați-vă! Ani grei de pușcărie ar fi șterși din cazierele conducătorilor iubiți, iar alți politicieni, ajunși nevinovați în pușcării, s-ar putea întoarce liniștiți la milioanele de euro adunate cu sudoarea frunții.
În concluzie, domnule Tăriceanu, vorbiți, dacă puteți, cu parlamentarii să nu mai dea legi demne de afecțiunea românilor. Le va tresălta patriotismul în vene și vor rămâne toți aici, să suprapopuleze România centenară.

Partenerii noștri