Votul schimbării

Data publicării:
Silvia Dinica
Silvia Dinica
Senator USR
Silvia-Monica Dinică este senator USR, președinte al Comisiei pentru știință, inovare și tehnologie din Senatul României
Silvia Dinica, in camasa albastra, rade
Silvia Dinică. Foto: arhiva personală

Aceste alegeri locale au însemnat șansa la o schimbare de viziune. Șansa la un cămin și o viață decentă în orașul nostru. Șansa ca tinerii să își poată proiecta viitorul în România. Pentru București, aceste alegeri au însemnat prilejul de a întrerupe un lung șir de mandate ale circului și de a închide falia dintre falsul festivism și realitățile de după blocurile gri. Au însemnat oportunitatea de a construi pe ruinele unui oraș copleșit de poluare, corupție, incompetență și de inadecvare la contextul cotidian.

În iarna lui 2016, un partid aflat la început de drum, cu membri puțini și resurse limitate, pornit doar din București, a devenit a treia forță politică a țării. USR, prin doar o mână de oameni, a pornit un val de schimbare a paradigmei și a tras cortina din instituțiile publice în care avea reprezentanți pentru a devoala încrengătura de interese care parazita Capitala. De altfel, ne-am luptat pentru a arăta oamenilor ce se întâmplă în spatele ușilor, până atunci, închise ochiului public. Din fiecare consiliu local de sector până în Parlament, noi am dezgolit fața hâdă a administrațiilor locale, a înțelegerilor transpartinice din timpul celebrelor ordonanțe de urgență și am tras semnalele de alarmă atunci când derapajele și abuzurile asupra democrației avansau cu o viteză năucitoare în ciuda protestelor civice.

În 4 ani de când suntem pe scena politică, ni s-au alăturat alți mulți oameni de valoare, cu competențe certe în domeniile lor de activitate, care au intrat în arena alegerilor locale dispuși fiind să se pună în slujba comunităților lor și să-și dedice, în același timp, energia pentru a construi și a schimba profund administrația locală.

În 2020, încrezători și acum, cu o echipă mărită alături de colegii de la PLUS, am început o campanie printre, alături și pentru oameni. Mesajul nostru a fost: Stradă cu stradă, schimbăm România, și asta vom face. Întreaga noastră campanie a fost posibilă datorită echipe de oameni care a pus suflet, timp și energie pentru cauza în care cred. Vom duce și în primării acest spirit de echipă. Nimeni nu știe tot și nici nu le poate face singur pe toate, de aceea calitatea echipei este esența bunei guvernări locale.

Pandemia a fost oaspetele neinvitat al acestei campanii, care a dus la regândirea întregii strategii în funcție de limitări și de măsurile de siguranță. Nu a fost ușor, dar, luându-ne toate măsurile de precauție pentru a-i proteja pe oameni, candidații noștri au luat la pas, cartier cu
cartier și stradă cu stradă, pentru a strânge fiecare semnătură pe bune, nu pe liste xeroxate în birourile vechilor primari și pentru a le spune alegătorilor ce ne dorim să realizăm pe mai departe.

Vechii politicieni, realizând pericolul reprezentat de USR PLUS și de suflul cu care venim către administrațiile locale, au pus tunurile manipulării pe candidații noștri. Ajutați de un CNA nereformat și fără vlagă, au rulat în buclă minciuni și invenții pure la ore de maximă
audiență, din disperarea că vor pierde avantajele construite pe spatele contribuabililor în ani de zile. Dar oamenii au înțeles cine le “vinde gogoși electorale” pentru că au privit către ce mașini conduc, ce case au sau unde își petrec concediile cei care țineau cu dinții de fotoliile de edil de zeci de ani în diversele orașe. Dansurile la ceas de seară de pe terasa casei pe melodii aflate în top de audiențe nu au încălzit cu nimic oamenii care săptămâni la rând au fost privați de apă caldă și căldură.

Mă bucur că oamenii au înțeles ce reprezentăm noi, USRPLUS, și că au avut deschiderea să ne asculte. Tinerii votanți au vibrat cu flashmob-urile #HAILAVOT! organizate de noi în marile intersecții bucureștene și ne-au încurajat ori de câte ori ne-au văzut în stradă. Astfel, ei au aflat că există politicieni care sunt atenți la problemele și nevoile lor, iar noi am aflat că tinerii sunt, de fapt, interesați de viața politică dacă simt că există oameni care să îi reprezinte. Această campanie nu a fost însă numai despre tineri. A fost despre fiecare bucureștean în parte. A fost despre fiecare român în parte.

Speranța că această țară se poate schimba s-a văzut duminică în fiecare vot. Rezultatul obținut de Alianța USRPLUS este vocea clară și fermă a bucureștenilor sătui de un sistem putred și corupt; a timișorenilor nemultumiți de o administrare slabă a orașului lor; a brașovenilor care își doresc un oraș mai puțin poluat și mult mai conectat la ceea ce este în jur.
Duminică, a început ”mica revoluție” a românilor.

Partenerii noștri