MAI: 16 sesizări legate de procesul de votare. Urne de vot sigilate incorect

Data actualizării: Data publicării:
foto urna de vot nesigilata corect sptimius parvu fb
FOTO: Facebook

În cursul zilei de duminică au fost înregistrate 16 sesizări privind posibile infracţiuni la referendum, a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, dintre care una nu s-a confirmat, iar celelalte fiind în curs de verificare sau deja soluţionate.

foto urna de vot nesigilata corect sptimius parvu fb
FOTO: Facebook

„Au fost înregistrate 16 sesizări în legătură cu procesul de votare.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, una nu s-a confirmat.
Restul sunt fie în curs de verificare, fie au fost deja soluționate.

Până la această oră, nu au fost aplicate amenzi pentru fapte contravenționale.

În legătură cu două sesizări privind posibile infracțiuni se continuă verificările pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat și persoanele responsabile.

De asemenea, în județul Bacău, au fost primite prin 112 sesizări cu privire la faptul că sunt secții de vot unde urnele nu sunt sigilate corect. Drept urmare a fost anunțat Biroul Electoral de Circumscripție.

În ceea ce privește, persoanele din centrele de reținere și arest preventiv, începând de sâmbătă de la începerea procesului de vot și până duminică, la ora 12, au votat prin intermediul urnei speciale 510 persoane”, trasmite Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie a început deja de vineri seara (ora României) în diaspora. Prima secţie de votare care s-a deschis a fost cea din Auckland, Noua Zeelandă, unde votul a început vineri, la ora 21:00, ora României (sâmbătă, ora 7:00, ora locală). Va fi un referendum ce se va desfășura pe parcursul a două zile, sâmbătă și duminică. În România, urnele s-au deschis sâmbătă la ora 7:00 și s-au închis la ora 21:00. Același program va fi și duminică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri