VIDEO Referendumul la sat. "Păi pe cine să votăm?"

Data actualizării: Data publicării:
sat

Tendinţă suprinzătoare la vot, până acum. Prezenţa e mai mare la oraş decât la sat. Din ce motive? Au aflat reporterii Digi24: oamenii din micile localităţi nu prea ştiu scopul referendumului ori au decis dacă merg la urne în funcţie de ajutoarele pe care Guvernul le-a acordat.

În satul Chiraftei, din judeţul Galaţi, oamenii au aflat din timp de referendum. Mulţi însă nu ştiu nici acum pentru ce a fost organizat.

„În urma referendumului să intre un om gospodor, un om cu cap şi cu minte”.

„Poate ne-o da şi nouă ceva. (Reporter: Dar ştiţi ce se votează astăzi, pentru ce mergeţi la vot?) Nu ştim, de asta am vrut să întreb”.

„(Reporter: Mergeţi la vot astăzi?) Da, păi, doamnă, pe cine să votăm, cum şi ce fel nu putem să ne dăm seama”.

În satul Băcel, din Covasna, lovit de inundaţii în vară, criteriul oamenilor a fost simplu: dacă au primit sau nu ajutoare de la Guvern.

„Tocmai de aia nu mă duc, că nimeni nu are grijă de noi. Toţi au luat banii în afară de câţiva. Am avut apa de 2 metri în camere, în 4 camere. Să le fie ruşine, să le fie ruşine!”

„Noi am primit că noi am avut apă foarte multă şi ne-a dat. Eu sunt mulţumită. Dar ceilalţi, trebuia să dea şi la ceilalţi.”

Viorica Dăncilă: „Ştiu de toată situaţia, am să verific de ce nu au primit, noi am alocat banii, la Băcel este o situaţie mai complicată, dar o să ajung şi la Băcel”.

Premierul Viorica Dăncilă a vizitat localitea după inundaţiile din iunie şi a le-a transmis sinistraţilor că toţi vor primi ajutor de urgenţă din partea Executivului. Promisiunea a fost respectată doar pentru 14 oameni din 47.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri